Bankdirektør scorede lønbonus på 74 pct.

Trods milliarddyre bøder og forlig scorede amerikansk bankchef kassen i 2013.

Jamie Dimon, adm. direktør i JPMorgan Chase, tjente med sin aktiebonus indregnet over 100 mio. kr. i 2013. Foto: Haraz Ghanbari/AP

Der har længe været spekuleret i, hvor meget det ville koste JPMorgan Chases øverste chef, Jamie Dimon, at den amerikanske bank har haft et økonomisk katastrofeår i 2013.

Fredag kom det så frem, at det overhovedet ikke kom til at koste Dimon noget. Tværtimod.

I en børsmeddelelse fredag oplyste banken, at Jamie Dimon som bonus har modtaget betingede aktier i banken for de kommende tre år svarende til 18,5 mio. dollars.

Langsigtede resultater

Med sin årsløn på 1,5 mio. dollars lander JPMorgan Chase-chefen dermed på 20 mio. dollars, eller hvad der svarer til 109 mio. kr., for 2013.

Det er en lønstigning på 74 pct. sammenlignet med 2012, skriver en række internationale medier, herunder Bloomberg.

I sin meddelelse noterede banken, at aktiebonussen blandt andet blev givet for at sikre "vedvarende langsigtede resultater" og for evnen til at komme videre fra de juridiske problemer, som JPMorgan Chase har været ramt af.

London Whale-skandalen

Med en årsløn på 20 mio. dollars er Jamie Dimon tilbage på det lønniveau, der i 2011 gjorde ham til verdens bedst betalte bankchef.

I 2012 fik bankbossen dog næsten halveret sin løn til 11,5 mio. dollars, efter at JPMorgan Chase blev rodet ind i den såkaldte London Whale-skandale. Sagen kostede banken næsten 6 mia. dollars.

Ifølge Bloomberg blev banken endnu hårdere ramt på kistebunden i 2013, idet man samlet måtte slippe 23 mia. dollars til bøder og forlig.

"Banken har tydeligvis været mere opmærksomme på de driftsmæssige resultater og aktiekursen end stridsspørgsmålene i retten," siger Joseph Sorrentino, adm. direktør hos konsulentfirmaet Steven Hall & Partners, til Bloomberg om JPMorgan Chases beslutning om at forgylde Jamie Dimon.

BRANCHENYT
Læs også