Derfor vil Dr. Doom lære kinesisk

Anerkendt økonomiprofessor råder alle businessfolk til at lære mandarin.

Nouriel Roubini kalder det kinesiske hovedsprog mandarin for et nøglesprog i fremtiden. Arkivfoto: Mik Eskestad

Mange lytter ekstra godt efter, når det er økonomiprofessor Nouriel Roubini fra New York University, som indtager talerstolen.

Således var der også stor opmærksomhed på Roubini, der er bedst kendt som Dr. Doom for sin forudsigelse af boligboblen og den efterfølgende finanskrise i 2008, da han talte ved det traditionsbundne World Economic Forum i schweiziske Davos.

I sin tale om den nuværende økonomiske situation var det dog en uventet detalje, der tiltrak mest opmærksomhed - nemlig, at Roubini er begyndt at lære mandarin og råder alle andre til det samme.

Mandarin er fremtiden

Dr. Doom, der i forvejen taler flydende engelsk, hebraisk, italiensk og farsi samt en smule fransk, forklarede ifølge CNN, at det er "afgørende" at forstå hovedsproget i verdens mest befolkede land.

"Du bliver nødt til at lære mandarin. Mandarin bliver et nøglesprog. Det er fremtiden," siger Nouriel Roubini.

Han påpegede, at engelsk fortsat er hovedsproget i businessverdenen, men at det er vigtigt at lære mandarin for at forstå landets kultur, historie og økonomi.

Ansætter kinesiske barnepiger

Det anslås, at 900 mio. mennesker på verdensplan taler mandarin, hvilket er tre gange så mange mennesker som den amerikanske befolkning.

Netop amerikanerne er ifølge Dr. Doom allerede ved at tage det kinesiske sprog til sig.

Han pointerede under sit oplæg i Davos, at han oplever flere og flere rige familier i New York, som ansætter kinesiske barnepiger, for at børnene bedre kan opfange sproget.

BRANCHENYT
Læs også