Corydon: Ingen seriøse henvendelser fra fagforeninger

Finansministeren kalder det "mærkeligt", at pensionskasser præsenterer tilbud i medierne.

Finansminister Bjarne Corydon (S) mener ikke, at der er kommet nogen seriøse henvendelser fra de fire fagforeningsledere, som har markeret sig som alternative købere af Dong. Arkivfoto: Niels Hougaard

Det er "mærkeligt", at de fire fagforeninger bag Lærernes Pension, PKA, Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger og PenSam lørdag er gået ud gennem medierne med det, de kalder et bedre alternativ til Goldman Sachs' bud på at købe sig ind i Dong Energy.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) nu som et svar på den uventede spiller, der har meldt sig på banen i det omdiskuterede, forestående salg af Dong.

Corydon afviser samtidig i en skriftlig udtalelse til Jyllands-Posten, at Anders Bondo Christensen og de andre fagforeningsbosser tidligere er kommet med et konkret bud.

"Vi har ikke fået en seriøs henvendelse fra de fire fagforeningsledere, og derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen, og vælger at gøre det via medierne," siger finansministeren.

Bedste løsning

Aftalen med den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs samt ATP og PFA skal efter planen godkendes på torsdag, og ifølge Corydon er det den bedste løsning.

"Processen har været meget struktureret, og alle har haft mulighed for at deltage undervejs, herunder de pensionsselskaber, der i dag er gået i medierne. Vi har vurderet de forskellige bud undervejs i processen, og naturligvis valgt at gå videre med den bedste løsning," siger Bjarne Corydon.

Vi har ikke fået en seriøs henvendelse fra de fire fagforeningsledere, og derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen, og vælger at gøre det via medierne.

Bjarne Corydon (S), finansminister

Finansministeren påpeger samtidig, at det har været offentligt kendt i et år, at der var behov for en kapitalindsprøjtning i Dong, og at fagforeningerns pensionskasser derfor har haft masser af tid til at komme med et bud.

"Vi står i en situation, hvor det nu gennem snart et år har stået klart, at Dong Energy skal have tilført kapital, hvis ikke de skal skære ned, og opgive deres strategi om at satse stærkt på havvind og grønne arbejdspladser. Det har været et omfattende forløb med komplicerede forhandlinger at nå frem til den bedst mulige aftale for Danmark og Dong Energy," siger han.

Vil ikke spille hasard

Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, sagde tidligere lørdag til Jyllands-Posten, at der ikke er grund til at haste aftalen med Goldman Sachs igennem, idet en endelig underskrift på investeringsaftalen først behøves sættes til august.

Men Bjarne Corydon mener ikke, at der er grund til at vente.

"Det ville være at spille hasard med Dong Energy og den værdi, selskabet har for det danske samfund, hvis der ikke nu skabes sikkerhed for, at selskabet får tilført den kapital, der er nødvendig," siger han.

BRANCHENYT
Læs også