Stjålne Coca-Cola-computere havde 74.000 private oplysninger

Personnumre og kreditkortoplysninger er sluppet ud på tusindvis af ansatte og samarbejdspartnere.

Foto: Ric Feld/AP

Den store amerikanske sodavandskoncern Coca-Cola er de seneste dage blevet stærkt kritiseret for sin manglende beskyttelse af ansatte og samarbejdspartneres personlige oplysninger.

Det skyldes, at koncernen fredag måtte gå til bekendelse i medierne og erklære, at en række computere, der var blevet stjålet af en tidligere medarbejder fra hovedkontoret i Atlanta, havde indeholdt private informationer uden kryptering på op mod 74.000 mennesker, skriver Wall Street Journal.

Oplysningerne indeholdt navne, adresser, etnicitet, Social Security-numre og kreditkortinformationer på blandt andet ansatte og leverandører i USA og Canada.

Ukrypterede oplysninger

Coca-Cola oplyste fredag, at de stjålne computere blev fundet igen den 10. december sidste år uden dog at nævne, hvordan tyverierne blev opdaget, og hvordan computerne blev tilbagebragt.

Her opdagede man samtidig, at computerne indeholdt ukrypterede personlige oplysninger.

Lige siden har selskabet gennemgået, hvilke personers oplysninger der var omfattet på computerne, og derfor ventede man med at oplyse om tyveriet indtil fredag, lyder det fra Coca-Cola.

Identitetstyveri

For 18.000 personer har navne og personnumre været tilgængelige, mens de resterende 56.000 har haft andre former for informationer liggende, særligt kørekortoplysninger.

Coca-Cola understregede fredag, at der "ingen indikationer" var på, at de private oplysninger var blevet misbrugt.

Selskabet undskylder dog over for sine medarbejdere og har nu tilbudt et-årige forsikringer mod identitetstyveri til sine medarbejdere i USA og Canada.

Læs også