Fuldt hus til DR's dramaserier ved Robert-uddeling

Seks ud af seks mulige priser til blandt andet Borgen og Broen var pointhøsten til DR's dramaserier på en weekend, hvor 'Arvingerne' desuden vandt priser i Frankrig.

DR's dramaserier høstede priserne til Robert-uddeling. Ola Kjelbye - PR-foto

DR sidder tungt på dansk tv-drama, og det blev søndagens Robert-prisuddeling endnu et eksempel på.

'Borgen' og 'Broen' høstede seks ud af seks mulige tv-priser, da Danmarks Film Akademi holdte den årlige Robert-uddeling. 'Borgen' løb med prisen for årets bedste serie, mens Christian Tafdrup fik prisen for bedste mandlige birolle i en tv-serie som redaktøren Alexander Hjort.

For 'Broen' lød prishøsten på bedste mandlige hovedrolle i en tv-serie til Kom Bodnia, bedste kvindelige hovedrolle til Sofia Helin. Samtidig fik Camilla Bendix prisen for bedste kvindelige birolle, mens den sidste pris til DR gik til 'Rytteriet' for 'årets korte tv-serie'.

Foruden Robert-uddelingen kunne DR's nyeste dramaserie 'Arvingerne' også indkassere rygstød fra to priser i Frankrig. Her blev den såkaldte FIPA d'Or-priser uddelt. Her vandt 'Arvingerne' de internationale priser for bedste manuskript og bedste dramaserie, skriver DR i en pressemeddelelse.

Dramachef i DR Fiktion Piv Bernth betoner vigtigheden af at markere 'Arvingerne' i udlandet, som DR er godt i gang med at afsætte til udenlandske kanaler.

"Det er dejligt at se, at generationsskiftet markerer sig så stærkt, både herhjemme og i udlandet. Den fortættede historie om de svære familierelationer er universel, og Maya Ilsøe og hele holdet bag serien har løftet den svære opgave at revitalisere tv-seriens udtryk og form. Fiktionsledelsen er meget stolte over serien og dens foreløbige flotte rejse ud i verden," siger Piv Bernth i pressemeddelelsen.

Læs også