Brancheorganisation: DR truer betalings-tv

DR bør koncentrere sig om at sende dansk tv-indhold frem for udenlandsk for at sikre et sundt privat tv-marked.

Brancheorganisationen Forbruger-Elektronik (BFE) mener, at DR truer betalings-tv. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Det mener brancheorganisationen Forbruger-Elektronik (BFE), der nu blander sig i debatten om fremtidens DR.

Dansk betalings-tv er under stigende pres - fra udenlandske streaming-tjenester som Netflix og fra et voksende DR. Begge dele påvirker nemlig forbrugernes lyst til at abonnere på betalings-tv, mener brancheorganisationen Forbruger-Elektronik (BFE), der nu blander sig i den seneste tids debat om fremtidens DR op til medieforhandlingerne.

"Det er et faktum, at DR's stigende andel af udenlandske programmer klemmer den private tv-industri,," skriver CEO for BFE Laila Kelp Rasmussen i en kronik i Berlingske Søndag.

"Derfor efterspørger vi som branche en betydelig skarpere prioritering af licensmidlerne og en opprioritering af dansk indhold hos DR"

Hun peger på DR3, og børnekanalerne Ramasjang og Ultra som de mest markedsforstyrrende, "fordi hovedparten af sendetimer er udenlandsk fiktion", lyder det, og hilser Liberal Alliances tanke om at gøre DR's børnetilbud mere til online tilbud velkommen.

"Det har været interessant at læse forslaget om, at DR kunne overveje at løse sin public service forpligtelse over for børnene og de unge ved at lægge egenproduktionerne online, hvor målgruppen i særlig høj grad er til stede," skriver Laila Kelp Rasmussen, der dog først og fremmest opfordrer politikerne til at stille krav til DR om andelen af dansk indhold på DR's seks tv-kanaler.

"Nu håber vi blot, at der sikres en bred politisk enighed om, at DR skal være et reelt alternativ til de kommercielle kanaler med fokus på indhold, der afviger og ikke tilnærmer sig de kommercielle tv-kanalers programflade. Man kan dog være bekymret for, at DR's løfte om at flytte smål beløb til DR3 stopper debatten, så DR slipper for konkrete krav til, hvor meget dansk indhold der skal være på deres tv-kanaler?"

Læs også