65.000 nye job i Spanien

I fjerde kvartal af 2013 blev der skabt 65.000 nye job i Spanien. Det er den første stigning i knap seks år.

Spaniens sæsonkorrigerede vækst på jobmarkedet viser så gode tegn på bedring, at det kan være det vendepunkt, som alle har ventet på for et af Europas mest depressive arbejdsmarkeder.

Arbejdsløsheden i Spanien har siden recessionen i 2008 ligget på et meget højt niveau, og blev da også talt til 26 pct., når der ikke blev korrigeret for de brede sæsonmæssige udsving i arbejdsløsheden. Men sæsonkorrigeret steg antallet af arbejdspladser med 65.000 styk i fjerde kvartal og lå dermed 0,3 pct. højere end det forrige kvartal. Det skriver Wall Street Journal.

Ingen overraskelse

Resultatet kommer ikke bag på de embedsmænd, som Wall Street Journal har talt med, da den spanske budgetminister, Cristóbal Montoro, tidligere har udtalt, at landets primære driftsbudget i 2015 ikke forventer at vise røde tal, som der eller tidligere var budgetteret med frem til 2016. En udmelding, som kun kan være blevet ført frem af et skub i økonomien og dermed flere arbejdspladser samt landets økonomiske stramninger.

Konsulent Eva Román fra det internationale rekrutteringsbureau Penna PLC udtaler ifølge Wall Street Journal, at hun siden sidste sommer har fået mange flere henvendelser fra virksomheder, der søger nye medarbejdere, og medarbejdere som ønsker en jobrotation.

- Det faktum, at virksomhederne er mere villige til at arbejde med relativt kostbare personalekonsulenter, kan ikke andet end betyde, at virksomhederne er blevet sundere og igen klar til at ansætte, siger Eva Román.

Læs også