Deloitte skal undersøge fup hos bilistklub

Nu skal alle tidligere bilpriser undersøges for manipulation.

Gelben Engel-priserne er blevet uddelt i 10 år. Nu skal Deloitte undersøge omfanget af manipulerede afstemninger. Foto: ADAC

Nu skal der ryddes op i den tyske bilistklub ADAC, der har fået et alvorligt tillids- og troværdighedsproblem efter afsløringerne af fup med stemmetallene til de populære Gelben Engel-bilpriser.

Derfor har ledelsen i ADAC besluttet, at revisionsselskabet Deloitte skal undersøge 10 års afstemninger. Det sker fordi, det er kommet frem, at der har været manipuleret med afstemningerne i flere år. Ledelsen ønsker derfor svar på, hvor omfattende manipulationerne har været.

Det oplyser ADAC i en pressemeddelelse.

ADAC lover fuld åbenhed

ADAC har tidligere oplyst, at man ville iværksætte en intern undersøgelse. Men sagen har i Tyskland fået et sådant omfang, at klubben nu ønsker en ekstern undersøger, og det bliver så Deloitte.

I pressemeddelelsen giver ADAC udtryk for, at alle prisuddelinger siden 2005 skal undersøges. Der skal ske for at skabe fuld åbenhed om sagen.

Samtidig lover ADAC, at man vil samarbejde i fuldt omfang med Deloitte for at få afklaret sagen. Bilistklubben lover også, at offentligheden vil blive fuldt orienteret, når Deloitte er færdig med undersøgelsen.

Der er ikke fastsat noget tidspunkt for, hvornår undersøgelsen skal være færdig.

Læs også