Kritisk SF’er: Der er spist kameler nok

»SF er i en utrolig vanskelig situation,« siger nyt SF-folketingsmedlem forud for Dong-beslutning.

Folketingsmedlem Karsten Hønge (SF).

Kan SF gå ind for et salg af dele af Dong Energy til amerikanske Goldman Sachs?

Det besluttes i disse timer officielt på et lukket gruppemøde på Christiansborg, men i folketingsgruppen er der skepsis overfor beslutningen.

»Det er klart, at SF er i en utrolig vanskelig situation. Der er blevet spist kameler nok,« siger folketingsmedlem Karsten Hønge, der netop er indtrådt i Folketinget som erstatning for den sygemeldte Anne Baastrup.

Slugt for mange kameler

Karsten Hønge vil ikke direkte sige om han vil stemme imod.

»Men jeg må også sige, at den her sag, det er en kamel, der stiller sig oven på bunken af kameler, der er blevet slugt af SF, og som har bragt partiet ud i en vanskelig situation. Vi er sgu’ gået hen og blevet noget tørre i halsen,« sagde Karsten Hønge på vej ind til »en god kammeratlig diskussion« på gruppemødet på Christiansborg.

Skatteminister Jonas Dahl (SF) siger, at han har »bidt mærke i,« at der »en bekymring« i forhold til Goldman Sachs.

»Men jeg har fuld tillid til, at man har lavet den bedst mulige aftale,« siger Jonas Dahl.

Formand: Bekymret over salg

Formanden for SF, Annette Vilhelmsen, siger, at det ikke er SF-politik at sælge specifikt til Goldman Sachs.

Og hun erkendte, at der var »bekymring« over sagen.

»Men vi har tillid til, at finansministeren har lavet den bedste aftale. Og det blev Goldman Sachs. Og det viser, at alle har en stor interesse i, at vi fortsætter arbejdet i forhold til skattely,« siger Annette Vilhelmsen, der afviste, at der var tid til at undersøge den såkaldte alternative aftale, hvor flere danske pensionsselskaber har tilbudt at »matche« tilbudet fra Goldman Sachs.

»Det har været et langt forløb, og det er kendt af alle, at det har været et langt forløb. Og det er så dette, man er nået frem til. Goldman Sachs køber 19 pct., og ja, det kunne man ønske var alle mulige andre, men Goldman Sachs har købt,« siger Vilhelmsen.

Læs også