Børsen skærer 21 stillinger

Et antal medarbejdere har taget i mod frivillige fratrædelser og en række medarbejdere er blevet fyret på Børsen.

Foto: Colourbox

Dagbladet Børsen har i dag afskediget 10 medarbejdere, mens ni har medarbejdere har søgt og fået frivillig fratrædelse. Desuden vil to ledige stillinger ikke blive genbesat.

Det er resultatet af den sparerunde, som Børsen indledte i forrige uge, fortæller chefredaktør og adm. direktør Anders Krab-Johansen.

Det drejer sig om ni redaktionelle stillinger og 12 kommercielle stillinger. Hvordan de redaktionelle fordeler sig mellem fyringer og frivillige frastrædelser, ønsker Anders Krab-Johansen ikke at gå i detaljer med.

Afkast på 15 pct.

Fredag den 17. januar meldte Børsen ud, at huset indledte en sparerunde.

Ifølge MediaWatchs kilder var der tale om et beløb i omegnen af 13 mio. kr., der skulle findes for at sikre, at avisen lever op til ejeren Bonniers krav om et afkast på 15 pct.

Det tal ønsker Anders Krab-Johansen dog ikke at kommentere.

Ni redaktionelle stillinger

Hvordan kan Børsen fastholde det redaktionelle niveau, når avisen skærer ni redaktionelle stillinger væk?

"Det, vi gør nu, er at vi sammen med de redaktionelle ledere og medarbejderne vil lave en plan for, hvordan vi udvikler Børsen. og producerer det, vores abonnenter forventer. Spareplanen er designet, så den får mindst muligt indflydelse på det redaktionelle produkt, og den er designet så den følger overgangen fra print til digital produktion," siger Anders Krab-Johansen til MediaWatch.

"Den bagvedliggende faktor er, at printannonceringen er under pres. Når sparerunden er helt færdig, så håber og regner jeg med, at vi kan levere et rigtig godt produkt"

Nogle vil måske mene, at et afkast på 15 pct. er for højt sat, at det ikke kan lade sig gøre at lave kvalitets-avis og samtidig skulle hive 15 pct. hjem. Hvad er din kommentar til det?

"Vi lever af at sælge kvalitet, og vi kan kun opnå en høj afkastgrad, hvis vi leverer ordentlig kvalitet. Det andet argument køber jeg ikke. Det er sådan en fagforeningsopfattelse af, hvordan økonomien hænger sammen."

Har I fundet andre besparelser end lønomkostninger i denne runde?

"Nej"

Vil I skulle se på det i løbet af året?

"Det er der ingen planer om. Det her var noget, der skulle gøres nu. Men vi har lige flyttet trykkeri (til Bonniers eget trykkeri i Sverige, red.) og vi kigger selvfølgelig løbende på det. Det er klart. Det er også klart, at man prøver alt andet, inden man afskediger medarbejdere," siger Anders Krab-Johansen.

Læs også