Aktier USA-åbning: Apple presses efter svage forventninger

De amerikanske aktiemarkeder åbner tirsdag med moderate udsving, hvor Nasdaq-indekset er ramt af et stort fald til Apple-aktien efter et regnskab, der bød på et svagt iPhone-salg samt svage prognoser for indeværende kvartal. Medicinalselskabet Pfizer samt kabeltv- og internetudbyderen Comcast stiger efter bedre end ventede regnskaber.

Dow Jones-indekset stiger 0,4 pct. til 15.901 og S&P 500-indekset løftes 0,2 pct. til 1786. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,2 pct. lavere i 4076.

Apple-aktien dykker med 7,8 pct. til kurs 507,53 dollar efter at smartphone-producenten mandag efter amerikansk lukketid har fremlagt regnskab for det forskudte første kvartal, hvor selve regnskabstallene var bedre end analytikernes forventninger, mens enhedssalget af iPhones samt forventningerne til det forskudte andet kvartal skabte bekymringer. Salget af iPhones blev på 51 mio. styk, hvor analytikerne havde ventet et enhedssalg på 53 mio. styk i kvartalet, der var præget af et mindre end ventet salg af den "billige" iPhone 5C. Trods et mindre enhedssalg fremhæver Nordea i sit morgenbrev, at det der skuffer markedet er, at forventningerne til næste kvartals omsætning indikerer minimal til ingen vækst...

Læs også