Drømme-scenarie nærmer sig for allergikoncern

Hvis alt spiller for ALK, kan virksomhedens amerikanske partner sende sælgere ud med tre tabletvacciner i 2016 eller begyndelsen af 2017.

Foto: ALK-Abello

2016 kan i allerbedste fald blive det første år, hvor ALK og Merck for alvor går på det amerikanske marked med en palette af tabletvacciner mod forskellige allergier - græspollen, ragweed og hustøvmider.

Det er konklusionen i kølvandet på endnu en positiv nyhed for ALK fra USA og forventningerne til igangsættelsen af et nyt fase 3 forsøg på den anden side af Atlanten.

Som MedWatch skrev i aftes anbefaler FDAs rådgivende komite godkendelse af tabletvaccinen mod ragweedallergi - som det også var tilfældet for en tabletvaccine mod græspollen for få måneder siden.

Hvornår forventer I endelig godkendelse og markedsføring på begge produkter?

"Vi forventer at lancere begge produkter her første halvår, og lanceringen kommer relativt hurtigt efter godkendelse. Alt er i praksis rullet på plads, så i det øjeblik vi har godkendelsen, kan vi få dage efter lancere. Der er produkter klar på lager," siger adm. direktør Jens Bager til MedWatch.

Hvad forventer i salgsmæssigt det første halvår?

"Det er afhængigt af, hvornår folk er syge. Og folk er syge i henholdsvis foråret og efteråret af de her to allergier. Græs, tror jeg, vi får meget lille salg af i år. Vi har en forbehanding på 12 uger af patienterne, så de går beskyttet ind i perioden med pollen i luften. Der får vi svært ved rigtig at få glæde af Grastek, da vi nærmer os foråret med pollen i luften.

Ragweed-sæsonen ligger fra august til oktober og med en godkendelse i 1. halvår har vi en god mulighed for at få de første patienter forbehandlet og igennem sæsonen. Jeg tror vi skal frem til 2015 før vi får et bedre billede af, hvad denne behandling kan kommercielt."

Inden sommeren

Når det gælder ALKs tablet mod husstøvmideallergi håber Jens Bager, at Merck meget snart starter fase 3 op i USA. Virksomheden har sagt, at det sker i 1. halvår.

"Vi sender en pressemeddelelse ud, når den første patient får den første tablet. Patienterne står klar, studiet og medicinen er klar, så vi forventer kun det endelige grønne lys fra FDA til at gå i gang med studiet. Det bliver i givet fald et et-års-studie, der vil blive afrapporteret allerede til næste år."

Så det rigtig gode scenarie er 2016, hvor I ruller en palette ud med tre tabletter på?

"Præcis ja, men så er jeg også meget optimistisk. Jeg vil nok sige, at vi skal formentlig have taget fat på 16. Men i en fuldstændig ideel tidsplan kunne vi godt stå med tre tabletter med udgangen af 2016."

Jens Bager er personligt optimistisk omkring, at FDA vil give selskabet tilladelse til hele den gruppe, som man søger om, nemlig amerikanere fra 18 til 65 år.

"Når det gælder børn har vi givet et commitment up front, både fordi vi og FDA ønsker det, til at lave et studie i børn," siger direktøren.

Banker: Milliarderne venter forude

Sydbank vurderer, at Merck på sigt er i stand til at opdyrke 20-25 pct. af de ca. 500.000-1.000.000 amerikanske allergikere, som efter bankens estimat bliver henvist til brug af allergivacciner mod ragweedpollen-allergi.

”Med en penetreringsrate på sigt på 20-25 pct., en pris på 20 kr. om dagen, som er baseret på prisen på græspollen-tabletten Grazax i Europa, får vi et topsalgspotentiale for Ragwitek  i USA på 1,26 mia. kr. Vi bemærker, at ALK-Abelló vil modtage royalty-betalinger på 15-20 pct. af salget - hertil kommer salgsmilepæle,” skriver Sydbank.

Det topsalg er dog ikke lige om hjørnet:

”Jeg forventer, der går omkring 12-13 år, før ALK og Merck rammer topsalgspotentialet for Ragwitek,” siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, til MedWatch.

”Merck skal gøre det attraktivt for de her specialister og allergologer at stille en diagnose og give patienterne den første pille. Det er der noget arbejde i. Samtidig skal man have in mente, at ca. halvdelen af de patienter, der er indstillet til at begynde en injektionsbaseret vaccinebehandling, de nægter og går ikke i behandling, eller også går de hurtigt ud af den igen, fordi det er ubekvemt at skulle ind og have en injektionsbaseret vaccine på en klinik,” siger Søren Løntoft Hansen og tilføjer:

”Der er mekanismer, der skal ændres. Det skal frem, hvor bekvemt det her kan være for patienterne at kunne gøre det her derhjemme med undtagelse af den første pille. Og så skal der være en eller anden form for økonomisk gulerod for specialister og allergologer i forhold til at stille en diagnose og give dem den her pille. Det bliver nogen af udfordringerne, når man skal penetrere det her marked,” siger Søren Løntoft Hansen.

Jyske optimistiske på den lange bane

Jyske Bank har for nyligt løftet kursmålet og forventningerne til salget af ALK Abellos tabletbaserede allergivacciner i USA.

Senioranalytiker Frank Hørning Andersen skrev i et notat, at han estimerer, at Merck vil formå at hente et samlet salg af tabletvaccinerne på 4,8 mia. kr. i 2021. Grazax ventes at bidrage med 1,3 mia. kr. i 2021, salget af tabletvaccinen mod Ragweedallergi ventes at udgøre 1,1 mia. kr., og salget af Mitizax mod husstøvmideallergi ventes at kunne nå 2,3 mia. kr.

Læs også