Nu skal bilistklubben ADAC endevendes

Bilistklubben skal moderniseres i forsøget på at få genskabt troværdigheden.

"Hvis vi vil genskabe troværdigheden, skal vi være kompromisløse," siger ADAC-præsidenten Peter Meyer. Foto: ADAC

Det er ikke kun de seneste 10 års uddelinger af bilpriser, der nu skal undersøges i den tyske bilistklub ADAC. Samtidig med at revisionsselskabet Deloitte undersøger prisuddelingerne, skal hele organisationen nu endevendes og moderniseres.

Det skal ske for at genskabe klubbens troværdighed, der er raslet ned efter afsløringerne af, at klubben i flere år har manipuleret med antallet af stemmer til uddelingen af bilpriserne.

Vi skal have hjælp udefra

Klubbens præsident, Peter Meyer, bebuder nu en undersøgelse af hele organisation.

"Vi er dybt ramt af denne sag, og vi er overbevist om, at vi kun kan få genopbygget troværdigheden ved at gennemføre en hel pakke af forholdsregler. Til det arbejde har vi brug for eksperter udefra," hedder det fra Peter Meyer i en pressemeddelelsen.

Klubbens præsidium vil derfor iværksætte en reformproces, der skal modernisere strukturen, se på de økonomiske aktiviteter, skabe mere åbenhed og sætte mere fokus på de op mod 19 mio. medlemmer.

Oven i afsløringen af manipulerede kom så afsløringen af, at klubbens topchefer har benyttet klubbens redningshelikoptere til almindelig persontransport.

I dag kan Spiegel Online så tilføje, at flyvningerne ikke kun har omfattet medlemmer af klubbens præsidium, men også regionale chefer.

Alt skal undersøges

"Den seneste tids hårde kritik gør ondt på vores medarbejdere og organisation. Kun grundlæggende reform kan gøre op med de svage steder," siger Peter Meyer.

"Hvis vi skal genskabe troværdigheden, må vi være kompromisløse. Det skylder vi medlemmerne, medarbejderne og offentligheden. Alle kritikpunkter skal undersøges," lover præsidenten.

Læs også