Coloplast skruer op for forventningerne

Omsætningsforventningerne får et nøk opad hos medicoselskabet, efter at det første kvartal af året har leveret imponerende vækstrater.

Arkivfoto: JP

En overskudsgrad på 33 pct., en organisk vækst på 11 pct. og en stigning i omsætning i danske kroner på 7 pct. er blot nogle af de tal, der pryder Coloplasts nyaflagte førstekvartalsregnskab. Dermed er den danske medicokoncern så godt på vej mod at indfri forventningerne til helåret, at selskabet har valgt at opjustere forventningerne.

Med baggrund i det stærke første kvartal og generelt positivt momentum i forretningen forventer Coloplast  nu årets organiske vækst til at lande på omkring 8 pct. mod tidligere forventede omkring 7 pct. Væksten i danske kroner opjusteres samtidigt til omkring 6 pct. fra tidligere omkring 5 pct.. Forventningerne til EBIT-marginen er uændret og er fortsat på omkring 33 pct. i både faste valutakurser og danske kroner.

”Jeg er meget tilfreds med resultaterne for årets første kvartal. Væksten var bedre end forventet på alle forretningsområder og vi kan præsentere et samlet resultat, som betyder, at vi kan opjustere omsætningsforventningerne for året,” siger administrerende direktør Lars Rasmussen i en regnskabsmeddelelse.

Den organiske salgsudvikling i forretningsområderne var henholdsvis 10 pct. i Stomi, 10 pct. i Kontinens, 11 pct. i Urologi og 17 pct. for Hud- og Sårpleje.

Hud- og Sårpleje er ellers et område, der gennem flere år har ligget som en klods om benet på forretningen. 

”Tocifrede vækstrater på alle forretningsområder betyder, at vi i år kan investere mere i salgsfremmende initiativer end vi havde forventet og samtidig levere den forbedring af indtjeningen som vi lovede ved årets begyndelse,” siger direktøren.

(opdateres)

Læs også