Aktier lukning: Nordea til bunds og Coloplast til tops

Det danske C20 Cap-indeks lukkede onsdag med et fald på 0,7 pct. i 690,52, hvor Nordea agerede bundprop efter et regnskab for fjerde kvartal, der skuffede på bundlinjen. I den modsatte ende af eliteindekset fandt man Coloplast, der fik et løft efter et regnskab, som overraskede positivt på stort set alle punkter.

- De internationale aktiemarkeder bliver presset efter øget frygt vedrørende valutaerne fra emerging markets efter at de tyrkiske, indiske og sydafrikanske centralbanker har hævet renten uden, at det har kunnet holde en hånd under de svækkede valutaer. Når man hæver renten tager det væksten ud af markedet, og nu er markedsdeltagerne bekymret for, hvem der bliver det næste land til at hæve renten, pointerede aktiechef hos Sydbank Ole Kjær Jensen over for Aktiefokus.

Coloplast-aktien lukkede 2,9 pct. højere i 388,30 kr. efter regnskabet for det forskudte første kvartal, hvor omsætning og driftsindtjeningen var højere end ventet og forventningerne til den organiske omsætningsvækst blev opjusteret. Den organiske omsætningsvækst blev 11 pct., hvor Nordea ventede lidt over 7 pct. Målt i danske kroner steg omsætningen 7 pct. til 3.063 mio. kr., hvilket var over analytikerprognosen på 3,00 mia. kr. Sydbank pointerede, at Hud og Sårpleje-divisionen var den helt store overraskelse efter en organisk vækst på 17 pct...

Læs også