Fritz Schur stopper som Dong-formand

Dong skal finde ny bestyrelsesformand, efter at Fritz Schur har meddelt sin afgang.

Fritz Schur stopper som bestyrelsesformand for Dong Energy. Arkivfoto: Jesper Dall

Erhvervsmanden Fritz Schur stopper som formand for Dong Energy efter ni år på posten.

Det sker ved den ordinære generalforsamling den 12. marts, skriver Dong Energy torsdag aften i en pressemeddelelse.

"Jeg har siddet i ni år, selskabet er i god fremgang, en stærk ledelse er på plads, og med optagelsen af de nye aktionærer begynder en ny fase frem mod børsnoteringen i 2017-2018. Det er et godt tidspunkt at skifte formand," siger Fritz Schur.

I spidsen for fusion

Fratrædelsen kommer, efter at Folketingets finansudvalg torsdag har godkendt den endelige gennemførelse af investeringsaftalen mellem den danske stat, Dong Energy, Goldman Sachs, ATP, PFA og minoritetsaktionærer.

62-årige Fritz Schur kom til Dong i 2005 for at færdiggøre fusionen af de seks energivirksomheder Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi, Frederiksberg Forsyning og Dong, og siden er det blevet en af Danmarks største virksomheder.

"Med fusionen fik Dong Energy styrke til at tage konkurrencen op med internationale energivirksomheder og samtidig skabe store værdier til det danske samfund," siger Fritz Schur.

Finansministeriet skal finde afløser

Til Jyllands-Posten siger Dongs kommunikationschef, Karsten Anker Petersen, at Fritz Schur efter ønske først har villet melde sin fratrædelse ud, efter at det faldt endeligt på plads, at aftalen om salg til Goldman Sachs, ATP og PFA blev stemt igennem i finansudvalget.

Det er op til Finansministeriet at finde en afløser for Fritz Schur, og den proces er ifølge Karsten Anker Petersen fuldt i gang.

Dong håber, at den udvælgelsesproces er gennemført før generalforsamlingen den 12. marts.

"Vi forestiller os, at en afløser er klar til den tid. Men det er helt op til Finansministeriet at få på plads," siger Karsten Anker Petersen.

Stærkt ledelseshold

I pressemeddelelsen noterer Dong, at siden Fritz Schur blev formand for bestyrelsen for Dong Energy, har selskabet udbetalt 9,5 mia. kr. i udbytte, og samtidig er egenkapitalen vokset fra 18,1 mia. kr. i 2005 til 33,4 mia. kr. i 2012.

Fritz Schur mener nu, at han efterlader Dong i gode hænder.

"Jeg glæder mig også over, at selskabet med Henrik Poulsen og hans ledelsesteam har fået et stærkt ledelseshold, og med kapitaltilførslen vil selskabet have alle forudsætninger for at realisere sin vækststrategi," siger Fritz Schur.

Dong understreger samtidig, at Fritz Schurs afang ikke ændrer selskabets tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2013 eller det udmeldte forventede investeringsniveau for 2013-2014.

Rosende ord fra Corydon

Det er Finansministeriet, som står for udnævnelsen af en formand for Dong, og her har finansminister Bjarne Corydon (S) kun rosende ord til Fritz Schur.

"Vi skylder Fritz Schur en stor tak for den betydelige og altid kompetente indsats, som han har ydet som bestyrelsesformand for Dong Energy. Først med at sikre en succesfuld gennemførsel af en af de mest komplekse fusioner i dansk erhvervshistorie, dernæst arbejdet med at gøre Dong Energy børsklar og endelig arbejdet med at sikre Dong Energys kapitalgrundlag i det seneste års tid. Det har været meget krævende opgaver, som Fritz Schur har løst på en for staten absolut tilfredsstillende måde," siger Bjarne Corydon i en skriftlig udtalelse.

BRANCHENYT
Læs også