Aamund om Dong: Ren Morten Korch

Erhvervsmanden kalder danskernes skepsis over for Goldman Sachs for "rent pjat".

Asger Aamund Foto: Søren Lorenzen/Polfoto

Salget af den del af Dong Energy til Goldman Sachs har skabt røre i den danske befolkning og skubbet SF ud af regeringen. Ifølge erhvervsmanden Asger Aamund er diskussionen imidlertid forfejlet.

- Den danske folkesjæl bygger på en Morten Korch-film, hvor der altid er en led sagfører og en grådig bank, der tager gården fra Poul Richard.

 Vi er ikke kommet længere. Og når det så er en udenlandsk investeringsbank, kommer der virkelig gang i folkehavet. Men det her er forretning, det har staten blandet sig i, og sådan er kapitalismen. Utak er dilletantens løn, sagde Aamund torsdag aften i Debatten på DR2.

Debat fuld af myter

Her var han flankeret af direktør i brancheforeningen Kreativitet og Kommunikation og tidligere næstformand i LO, Tine Aurvig-Huggenberger, der også mener, at debatten om Dong er fuld af myter.

- Nu vil jeg gerne påtage mig Mefisto-rollen i aften, så jeg har et forslag om, at når man skal lave underskriftindsamlinger på nettet, så skal man lave fem tjekspørgsmål, man skal svare på. Den her debat har været præget af myter ud over alle grænser, sagde Aurvig-Huggenberger, før Asger Aamund satte trumf på med en dom over det flertal af borgerlige vælgere, der er modstandere af Dong-salget.

- Der må jeg være lidt kontant og sige, at de aner ikke, hvad de snakker om. De er blevet forført, og det er rent pjat.

BRANCHENYT
Læs også