3 pct. lån får comeback

Det afdragsfrie 3 pct. lån er igen attraktivt for boligejerne.

Mulighederne for at få billige boliglån er igen uanede.

Der er igen frit valg på alle lånehylder for boligejerne.

Den seneste tids uro på de finansielle markeder betyder, at 3 pct. lånet er i spil for alvor - også den meget attraktive afdragsfrie version.

At den er attraktiv, skyldes at den er så kursfølsom. Dermed er den oplagt, hvis man vil spekulere i en lodret konvertering senere, når renten stiger igen.

Tommelfingerreglen er, at kursen på en obligation skal være over 95, for at den er attraktiv, og denne magiske grænse har begge 3 pct. lånene nu nået.

Flotte kurser

3 pct. obligationen med afdrag ligger i kurs 96, og obligationen uden afdrag har netop rundet kurs 95.

Erfaringen viser, at det kan være nødvendigt at slå til hurtigt, hvis man vil sikre sig et af de attraktive lån. Kursen på 3 pct. obligationerne svinger traditionelt ganske voldsomt. Kursrekorden for den afdragsfrie variant blev sat i maj sidste år, da den rundede kurs 98.

I september var den faldet til en kurs omkring 90.

Hvis man vil have et fast forrentet lån med en løbetid på 30 år, er der i øjeblikket kun tre muligheder. Foruden de to 3 pct. varianter, kan man stadig få et 3,5 pct. lån uden afdrag. Det kan fås til en kurs omkring 99.

Billigste lån

3,5 pct. lånet med afdrag kan ikke fås længere, da kursen har rundet 100, og så er det ikke længere muligt at give tilbud i det.

Hvis man vil låne 1 mio. kr., og vælger et afdragsfrit 3 pct. lån, kommer man til at betale en årlig ydelse efter skat på knap 30.000 kr.

Til sammenligning koster billigste realkreditlån, et FlexKort eller Kortrente-lån knap 10.000 kr. om året i den afdragsfrie version.

BRANCHENYT
Læs også