Sanofi-søgsmål kan blive kurstrigger for Novo-aktien

Den nordiske storbank Nordea ser mulighed for, at Sanofis søgsmål mod Eli Lilly kan blive en kurstrigger for Novo Nordisk.

Foto: Novo Nordsik

Franske Sanofis søgsmål mod den fælles konkurrent Eli Lilly kan blive en kurstrigger for Novo Nordisk-aktien. Det vurderer den nordiske storbank Nordea.

"Som vi har fremhævet i Morgenrapporten 24. januar og Ugerapporten 27. januar kunne en potentiel kursdriver udspille sig i Novo Nordisk som følge af patentrettigheder mellem to af selskabets konkurrenter," skriver Nordea.

"Det er nu tilfældet, da Sanofi i aftes har sagsøgt Eli Lilly, der har indsendt et kopiprodukt af storsællerten Lantus til de amerikanske sundhedsmyndigheder, for at bryde flere patenter. Det kan udskyde en lancering af kopiproduktet til potentielt 2016/17, hvilket er rigtig godt nyt for Novo Nordisk (og Sanofi), da de to fortsat vil dominere insulinmarkedet i USA i de kommende år. Det kan ikke udelukkes, at aktien skal op med 3-5 pct. i dag," skriver Nordeas analytikere.

Sagen mellem Sanofi og Eli Lilly omhandler patentkrænkelse i forbindelse med en kommende kopiversion af den mangedobbelte blockbuster-produkt, basalinsulinet Lantus.

BRANCHENYT
Læs også