Spar tusinder på energiregningen

Nogle boligejere kan spare 30 pct. på varme- og elregningen, vurderer Nykredit og Dong Energy.

Spar tusinder af kroner på den årlige energiregning ved at give huset en gennemgribende renovering.

Budskabet kommer fra Nykredit og Dong Energy, der er gået sammen om en kampagne rettet mod især de ældre boliger, som endnu ikke  er blevet energirenoveret.

For en typisk familie kan besparelsen om året nærme sig 9.000 kr.

Man skal være kunde

Kampagnen henvender sig til boligejere med en bolig fra før 1982. Dengang blev bygningsreglementet nemlig skærpet, og det vil derfor som hovedregel være huse fra før den tid, der med særlig stor fordel kan energirenoveres.

Energieftersynet fra Nykredit består af tre dele: et møde med Nykredit om kundens energiøkonomi, en gennemgang af boligen med en energivejleder udvalgt af Dong Energy og derefter en vurdering af mulighederne for at gennemføre besparelserne.

"Man skal være kunde hos Nykredit, men vi vil selvfølgelig gerne have nye kunder," fortæller Bente Overgaard, der er koncerndirektør hos Nykredit. Selskabet er i forvejen långiver til 45 pct. af de danske boliger.

Spar op til 30 pct.

Bente Overgaard lægger heller ikke skjul på, at det selvfølgelig også drejer sig om forretning for Nykredit. Samarbejdspartnerne peger på, at ejere af de ældre huse kan spare helt op til 30 pct. af varme- og elregningen ved en renovering.

"Men så taler vi også om en investering i størrelsesordenen 200.000 - 300.000 kr.," siger Bente Overgaard. Nykredit og Dong Energy har et eksempel på en energirapport her.

Ifølge pressemedarbejder Morten Kidal fra Dong Energy vil der så ofte være tale om udskiftning af boligens vinduer, efterisolering og måske installation af et varmepumpeanlæg.

"Det vil nok især dreje sig om huse fra 1970'erne, og der vil selvfølgelig være en tilbagebetalingstid for investeringen," siger Morten Kidal.

Det skaber også arbejde

Ifølge Nykredit kan hver anden boligejer spare penge på energi-rigtige løsninger til boligen.

"God energi er god boligøkonomi, og vores samarbejde med Dong Energy gør det nemt for forbrugerne. Vores rådgivere og vejledere har netop været på kurser i energieftersyn for at være klædt på til opgaven," siger Bente Overgaard.

Hun peger samtidig på, at det ikke kun er boligejerne, der kan få en gevinst. Energirenoveringerne vil også give arbejde til håndværkere.

"Når forbrugerne vælger at gøre noget ved boligens energiforbrug, sikrer de ikke bare værdien af deres hus, men sparer også energi og penge. Samtidig er de med til at sikre arbejdspladser for håndværksvirksomheder," siger Bente Overgaard.

BRANCHENYT
Læs også