Vestas tæt på tyrkisk storordre

Den danske vindmølleproducent underskriver ifølge Bloomberg en stor vindordre til Tyrket i næste uge.

Foto: Vestas

Så er der gode nyheder fra Vestas. Det tyske forsyningsselskab ENBW vil i joint venture med en tyrkisk partner i næste uge underskrive en aftale om Vestas-vindmøller til et 207 MW stort tyrkisk projekt.

Det rapporterer ENBW i en e-mail til Bloomberg News, hvor det fortælles, at aftalen efter planen underskrives d. 7. februar.

Dermed ser Vestas ud til at fortsætte den gode udvikling i Tyrkiet, hvor vindproducenten i 2013 i hvert fald tre ordrer til landet i syd, som flere har udpeget til at blive et af de næste store vindlande.

Galopperende udvikling

Det tyrkiske vindmarked er siden 2006 er gået fra mere eller mindre ingenting til at være blandt de mest de mest interessante markeder, i takt med at landets økonomi ligeledes er galopperet afsted.

Andellen af installerede vindmøller i 2013 menes at ligge på mellem 800-1.000 MW, og ifølge konsulentfirmaet BTM vil der over de kommende fem år blive installeret yderligere fem GW.

Udsigterne til ordrer fik fornylig verdens største vindproducent GE til at udpege Tyrkiet som et særligt satsningsområde. Selskabet afsatte i den forbindelse en investeringspulje på 900 mio. dollar over en tre-årig periode, der skal gå til bl.a. vindenergi i Tyrkiet.

Desuden har selskabet indgået et joint venture-samarbejde med det lokale Gama Holding, som skal sende GE's nuværende markedsandel yderligere i vejret.

"Tyrkiet har været et konstant og stabilt marked i forhold til ny vindkapacitet med omkring 5000 MW installeret i hvert af de seneste fire år, og det har potentialet til at blive et marked på mindst 1.000 MW om året," udtalte Pierre Viallefond, salgsdirektør i GE for Europa og Mellemøsten, i slutningen af 2013 til Windpower Monthly.

Vestas installerede sin første vindmølle i Tyrkiet i 1984, og siden har selskabet installeret sammenlagt 640 MW. I 2008 åbnede Vestas et kontor i Istanbul, og i løbet af årene har selskabet åbnet tre varehuse og servicelokationer i landet.

BRANCHENYT
Læs også