Medier om Laudrup-kritik: Vi gjorde intet forkert

De mange rygter om grundene til Michael Laudrups fyring har udløst kritik af de danske medier.

BT, Ekstra Bladet samt andre medier har skrevet meget om Laudrup i de seneste fem dage. Foto: JP

Siden Michael Laudrup tirsdag aften fik en fyreseddel af sin arbejdsgiver, fodboldklubben Swansea, har der været utallige historier om de angivelige grunde til fyringen i de danske medier. 

Historierne fik torsdag Michael Laudrup til i en mail til medierne at kritisere dækningen og anføre, at 80-90 pct. af det, der er sagt og skrevet i sagen, "enten er forkert/løgn eller fordrejet så mange gange, at man ikke kan genkende det". Og forfatteren Jakob Kvist, der tidligere har skrevet en bog om Laudrup, har også kritiseret medierne for at viderebringe løse rygter.

Men medierne gør bare deres arbejde, lyder det i søndagens episode af Presselogen på TV 2 News, hvor det af chefredaktører og redaktionschefer på de store danske medier blev diskuteret, om de danske mediers dækning af Michael Laudrups fyring fra cheftrænerjobbet i Swansea, har været fair og grundig nok.

Laudrup skal forklare sig

Da Michael Laudrup efter fyringen meldte ud, at han efter råd fra fodboldtrænernes organisation ikke ville udtale sig om sagen, før der var klarhed over situationen, forsøgte medierne alligevel at ringe og skrive til ham for en kommentar. Og da det ikke lykkedes, begyndte spekulationerne. En påstand fra et britisk medie om, at Michael Laudrup ikke ville træne i regnvejr, er således blevet viderebragt i bl.a. BT.

"Vi citerer en engelsk avis for det her. Jeg ved ikke, om der har været et enkelt træningspas, hvor Laudrup har sagt: 'Okay, det regner nu - gad vide om vi ikke kan få mere ud af den tekniske træning, hvis vi venter, til det er tørvejr'," lyder det fra BT's chefredaktør Olav Skaaning, som tilføjer, at hvis Michael Laudrup ville undgå de mange spekulationer, skulle han have kommenteret historierne og afvist de påstande, der ikke er sande.

Ifølge Berlingskes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, er det okay for medierne at viderebringe spekulationerne fra blandt andet de britiske medier, fordi det giver "et billede af", hvad der kan have ført til Michael Laudrups fyring. En vurdering, Olav Skaaning er enig i.

"Vi kan jo ikke have blanke sider i avisen, fordi Michael Laudrup ikke selv vil udtale sig," siger Olav Skaaning, som også fortæller, at BT "skal være det første medie til at beklage", hvis det viser sig, at de påstande, avisen har viderebragt, er usande.

Er 90 pct. virkelig løgn?

Kritikken af medierne i Laudrup-sagen går på, at de utallige spekulationer om fyringen er foregået, selv om hverken bestyrelsesformanden i klubben eller Michael Laudrup har udtalt sig om fyringen.

Men Michael Laudrup selv håndterer situationen forkert ved bare at sende en mail ud, hvori der står, at mediernes historier enten er løgnagtige eller fordrejede.

"Når man slynger sådan et begreb ud, er det måske meget godt, at man som et minimum går ud og forklarer, hvad det er, der er løgn," lyder det fra Olav Skaaning Andersen.

Vil ikke bare sælge aviser

Medierne erkender, at Michael Laudrup er så stort et navn, at læserne og seerne snart sagt ikke kan få nok af at høre om ham.

"Folk labber det her i sig, inklusive mig selv. Folk kan ikke få for meget, han er et ikon," siger nyhedschef for Ekstra Bladet Miki Mistrati.

Olav Skaaning Andersen fra BT siger supplerende, at det selvfølgelig "også handler om at sælge aviser", når BT skriver om Michael Laudrups fyring.

"Men folk vil gerne have positive historier om Michael Laudrup, så vi sælger ikke mange flere aviser ved at have ham på forsiden," lyder det fra BT's chefredaktør.

Og medierne må gerne fortælle historien, også selv om de ikke har haft adgang til nøglepersonerne i historien - for "sådan er det jo ofte".

"Så er der jo mange historier, vi ikke kan skrive," lyder det fra Miki Mistrati på spørgsmålet om, hvorvidt det er i orden at viderebringe påstande fra andre medier, som man ikke har fået bekræftet af situationens hovedpersoner.

BRANCHENYT
Læs også