LO bakker op om ny overenskomst

"Et fornuftigt forlig", lyder det fra LO-formand Harald Børsting, der selv skal til at forhandle.

Harald Børsting står i spidsen for 1.1 mio. medlemmer, der skal have forhandlet ny overenskomst i den kommende tid. Foto: Jens Dresling

Dagens indgåede overenskomstforlig mellem DI og CO-Industri bliver af flere set som en lakmusprøve på, hvordan den kommende tids overenskomstforhandlinger vil forløbe.

I LO, der repræsenterer 1.1 mio. medlemmer, bakker formand Harald Børsting op om dagens forlig.

"De aftalte lønstigninger er højere end sidste gang, men samtidig ansvarlige, og derfor er det fortsat muligt at fastholde den gode konkurrenceevne," skriver Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Positive elementer

LO-formanden er især positivt stemt over for de forbedrede uddannelsesmuligheder, der endte med at blive del af forliget for medarbejdere i industrien.

"Uddannelse kan medvirke til at skubbe produktivitet og omstilling i virksomhederne opad. For de enkelte medlemmer bliver det også en gevinst, fordi efteruddannelse forbedrer deres muligheder på arbejdsmarkedet. Det er der bestemt perspektiv i," skriver Harald Børsting og fortsætter:

"Opsagte medarbejdere får bedre rettigheder til kurser og assistance fra deres a-kasse og fagforening. Det er godt, at man hermed signalerer, at arbejdsmarkedets parter og a-kasserne har en meget central rolle i forhold til, at arbejdsløse hurtigt kan komme tilbage i job."

Bruges som inspiration

LO skal selv til forhandlingsbordet med Dansk Arbejdsgiverforening i den kommende tid, og der vil han bl.a. bruge det netop indgåede forlig som inspiration.

"Alt i alt er der tale om et fornuftigt forlig, som bestemt indeholder brugbar inspiration for de mange overenskomstparter, der nu skal til forhandlingsbordet på LO/DA-området," lyder det fra  Harald Børsting.

Dagens forlig gælder 240.000 medarbejdere i industrien og kommer til at gælde fra d.1 marts og tre år frem, hvis det bliver godkendt ved en kommende urafstemning.

BRANCHENYT
Læs også