Hotelfolk på kursus i overtro

Indloger aldrig en kinesisk gæst i værelse 444 og undgå blåt gavepapir om deres souvenirs.

Velhavende kinesere vil gerne bruge penge på ferier og luksusvarer, og bruger fem gange så mange penge som en tysk turist i Danmark. Foto: Jacob Ehrbahn

Det er en del af læren, når fynske hotel- og museumsansatte er på kursus i kinesisk sprog og kultur på Oplevelsernes Academy i Middelfart, skriver Fyens Stiftstidende.

Kinesere er nemlig dybt overtroiske. Tallet fire betyder ulykke, og blå er dødens farve.

Mere end 100 ledere og ansatte på hoteller, museer, restauranter og turistbureauer har allerede lært om betydningen af tal og farver. Men der er god grund til at bevæge sig endnu længere ind i den kinesiske kultur, fortæller Marie Bjørg Nordlund, der er projektleder på akademiets Kinasatsning "Huân-yíng".

- Kineserne opsøger de steder, som har noget at byde på for dem. Hvis der er en restaurant, der serverer varme nudler til morgenmad, så vælger de den, siger hun.

Netop derfor er akademiet nu ved at planlægge en række opfølgende kurser, som er målrettet den enkelte virksomhed, og det er en helt rigtig prioritering, siger professor Anne-Mette Hjalager, der forsker i landdistrikter og turisme på SDU.

- Det betaler sig altid at sætte sig ind i kulturen, uanset hvor turisterne kommer fra. Kinesere har ikke så meget rejseerfaring, og derfor søger de noget tryghed, ligesom når japanerne går på sushibar, siger Anne-Mette Hjalager.

Kinesiske turister er eftertragtede, fordi de i gennemsnit bruger fem gange så mange penge som eksempelvis en tysk turist.

BRANCHENYT
Læs også