Coca-Cola vil have dig til at lave sodavanden selv

Et nyt samarbejde betyder, at Coca-Cola er på vej med sin egen sodavandsmaskine.

Et tilbageblik på, hvordan flaskerne fra Coca-Cola har udviklet sig. Nu får forbrugerne mulighed for at lave den populære drik derhjemme. Foto: AP

En ny sodavandsmaskine vil se dagens lys efter Coca-Colas har opkøbt 10 pct. af Green Mountain Coffee Roasters, idet Coca-Cola torsdag i sidste uge opkøbte en ejerandel i producenten af Keurig kaffemaskiner for 1,25 mia. dollar. Coca-Colas nye partner har udtalt, at der er en ny Coca-Cola maskine på vej, og den vil ikke komme til at minde om SodaStream, der er de største på dette nichemarked. Det skriver Wall Street Journal.

- Den nye maskine vil komme til at have et design, der ligner Green Mountain Coffee Roasters firkantede kaffemaskiner, hvor man putter en kapsel i maskinen, trykker på en knap og får en drink. Yderligere vil den bære Keurigs navn, siger Brian Kelley, administrerende direktør for Green Mountain Coffee Roasters.

Prisen endnu ukendt

Dermed er der lagt op til, at den fem år lange udvikling af Keurig Cold maskinen, der lanceres i 2014 eller 2015, kommer til at være præget af Coca-Colas produkter.

Coca-Cola og Green Mountain Coffee Roasters har dog endnu ikke meddelt, hvad en sodavandskapsel vil komme til at koste, men de kaffekapsler der sælges er dyrere end posekaffe af tilsvarende mærker.

- Folk er villige til, at betale ekstra for bekvemmeligheden med vores maskiner, og så er det billigere end at købe en kop kaffe på en café, udtalte repræsentanter for Green Mountain Coffee Roasters i et interview med Wall Street Journal.

Rolig rival

SodaStream tager dog det nye initiativ fra Coca-Cola med et gran salt, da selskabet i en pressemeddelelse har meddelt, at annonceringen viser relevansen af selskabets enestående forretningsmodel og omfanget af fremadberettede globale muligheder.

BRANCHENYT
Læs også