Danske Bank spærrer 8.000 kunders konti

8.000 Danske Bank-kunder i Irland har mandag fået lukket deres konti, og har ikke længere adgang til de penge, der stod på dem.

Tusindvis af Danske Bank-kunder i Irland vågner mandag morgen op til en lukket bankkonto.

Danske Bank har besluttet at man ikke længere vil have privatkunder i den irske del af forretningen, og man har derfor i december sendt et enkelt brev ud til sine privatkunder om, at deres konti vil blive lukket 7. februar. Langt størstedelen af disse kunder har dog endnu ikke fundet en ny bankforbindelse, og når banken i dag har lukket deres konti har de ikke længere adgang til deres penge.

Danske Bank forsvarer i en pressemeddelelse beslutningen om at lukke de mange konti med, at 6.000 af de 8.000 konti, der mandag morgen er lukket, ikke har været aktive den seneste måned. I Irland regnes en konto for inaktiv, når der ikke har været bevægelser på den i 15 år.

I avisen The Irish Independent kritiseres Danske Bank voldsomt for ikke at have gjort mere ud af at informere kunderne om beslutningen om at lukke deres konti. Det ene brev lige før jul er langt fra nok, lyder det fra kritikerne, som mener at Danske Bank burde have indrykket annoncer i dagblade eller på anden måde have reklameret for den drastiske beslutning.

I sin meddelelse understreger Danske Bank at denne første bølge af konto-lukninger kun vedrører kunder, der kun har en enkelt konto i Danske Bank. Andre kunder med flere konti vil have indtil 21. februar til at skifte bank, mens kunder med kreditkort vil have indtil 21. marts.

Kunder med flere konti i Danske Banks irske afdeling skal dog skylde sig gevaldigt, idet et bankskift tager ti hverdage at gennemføre. Dermed er id ag mandag d. 10. reelt sidste dag for at finde en ny bankforbindelse, hvis man vil have Danske Bank til at hjælpe med bankskiftet. Alternativt kan man hæve alle sine penge kontant, og flytte dem over i en ny bank.

Banken skriver dog selv, at der på grund af medieopmærksomheden kan være problemer med at komme igennem på telefonen. Danske Bank har ingen filialer i Irland.

Ved udgangen af 2013 havde Danske Bank Irland indlån fra privatkunder for 9,5 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også