Konkurrent: Søndagsavisen forpurrede aftale

Lokalaviserne indgik aftale med Dansk Avis Tryk, men sidstnævnte bakkede ud efter at være kontaktet af den større spiller Søndagsavisen.

Dansk Avis Tryk trak sig fra aftale efter pres fra Søndagsavisen. Foto: Kim Agersten/ Polfoto

En henvisning til mulig bladkrig og udsigten til at North Media – i skikkelse af Søndagsavisen – ville gå på rov blandt de ansatte har fået Dansk Avis Tryk til at bakke ud af en aftale med den mindre udgiver Lokalaviserne.

Sådan lyder det fra udgiver og redaktør på Lokalaviserne Michael Engelbrecht ifølge Journalisten.dk. Søndagsavisen skulle have tilkendegivet, at man ville gå ind i de områder, Dansk Avis Tryk udgiver på. Et forløb som direktør i Dansk Avis Tryk, Sven Togsverd bekræfter.

”Det er rigtigt, at vi har trukket os fra aftalen, fordi Søndagsavisen ellers ville starte i vores område. Vi er ikke interesserede i en bladkrig,” siger han til Journalisten.dk.

Direktør: Ikke noget løfte

Hos Søndagsavisen afviser direktør og ansvarshavende chefredaktør Arne Ullum, at man skulle have lovet at holde sig ude af Dansk Avis Tryks område, hvis udgiveren droppede samarbejdet med Lokalaviserne, men han erkender, at man har haft medarbejdere fra Dansk Avis Tryk i kikkerten.

”Det er korrekt, at der var nogle medarbejdere, vi snakkede med om eventuelt at gå med i et nyt avisprojekt,” siger han til Journalisten.dk.

BRANCHENYT
Læs også