DONGs næstformand stopper

DONG Energy skal ikke alene finde ny formand. Selskabet skal også på jagt efter en ny næstformand, da Jakob Brogaard stopper efter syv år.

Avedøreværket på Avedøre Holme ejes af DONG Energy. Foto: Thomas Borberg

Det bliver et helt nyt formandsskab, der kan sætte sig tilrette i DONG Energy efter selskabets generalforsamling i april 2007. I sidste uge meddelte formand Fritz Schur, at han ikke ønsker at genopstille. Og i dag har næstformand Jakob Broggaard så meldt ud, at han heller ikke genopstiller.

”Det har været et privilegium og en meget spændende opgave at bidrage til DONG Energy’s udvikling. Siden fusionen i 2006 har selskabet udviklet sig til at være førende inden for offshore vindmøller, og vi har, efter en økonomisk svær periode, fået selskabet tilbage på rette spor. Med kapitaludvidelsen på plads, er det et fint tidspunkt at lade nye kræfter komme til. Jeg har derfor meddelt Finansministeriet, at jeg ikke ønsker at genopstille til bestyrelsen," lyder det i en meddelelse fra Jakob Brogaard.

Jakob Brogaard har siddet i DONGs bestyrelse i syv år, og er derudover medlem i en række andre bestyrelser. Blandt andet i Danica Pension, LR Kredit, OW Bunker & Trading A/S og Newco AEP A/S. I 2012 blev han udnævnt til bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet. Han blev valgt ind i bestyrelsen for DONG Energy A/S ved generalforsamlingen i april 2007.

BRANCHENYT
Læs også