DI tager nyt skridt i homokampagne

Med homoseksuelles nye vilkår afspejler industriforliget den aktuelle samfundsdebat.

Dansk Industris domicil på Rådhuspladsen i København, der var oplyst i regnbuens farver under Copenhagen Pride 2013. Foto: Mik Eskestad

Dansk Industri (DI) viste bogstaveligt talt flaget, da organisationens højborg på Rådhuspladsen i København lyste op i regnbuens farver - det internationale symbol for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - under Copenhagen Pride 2013.

En begivenhed, hvor DI’s direktør, Lars Goldschmidt, selv deltog.

”Seksuel orientering er en privat sag. Det vigtigste er, at ens seksualitet også respekteres på jobbet, og vores signal til omverdenen er at huske, at forskellighed gør stærk,” sagde Lars Goldschmidt dengang.

Lige adgang til forældreorlov

Med gårsdagens industriforlig tog Dansk Industri endnu et skridt for homoseksuelles rettigheder, der nu giver forældre af samme køn lige adgang til forældreorlov.

Og selvom der - set med objektive, fordomsfrie briller - næppe kan være tale om, at et stort antal personer i industriens mandsdominerede verden, bliver berørt, så vil DI sende et klart signal i branchen.

”Det er vigtigt, at overenskomsterne afspejler samfundet og vores medarbejdere. Derfor er det godt, at vi med den nye aftale sikrer, at forældre af samme køn får samme adgang til forældreorlov som alle andre medarbejdere," siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad til organisationens hjemmeside.

Aftale kan sætte dagsorden

Aftalen kommer efter en tid, hvor homodebatten har brølet mellem curlingsten og skistave ved Vinter-OL i Sotji. Her har Ruslands præsident, Vladimir Putin, i flere tilfælde har udtalt sig lidet flatterende om homoseksuelle, der ikke skulle forvente at blive modtaget med åbne arme og kindkys i OL-byen.

Og det er ikke tilfældigt, at industriforliget netop nu tager stilling til homoseksuelles rettigheder på arbejdsmarkedet. Samtidig er det et signal, der kan være med til at rykke debatten i resten af samfundet.

”Det danske overenskomstsystem er en tilpasning til samfundsforhold, der ændrer sig. Så aftalerne følger ofte den generelle debat i samfundet. Men vi ser også, at det er omvendt, hvor forhandlingerne sætter dagsordenen i samfundet,” siger Jesper Jørgen Due, arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet.

Meget vigtigt signal

Hos LGBT Danmark (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) håber de, at forhandlingerne vil sætte dagsordenen i resten af samfundet, og de glæder sig over, at Dansk Industri og CO-industri med deres forlig går forrest i debatten på arbejdsmarkedet.

"Det er et meget vigtigt signal at sende. Og da industrien er toneangivende, håber vi, at de andre brancher følger med, og vi ser også gerne, at andre områder følger efter. På hele det statslige område er det stadig nogle meget konservative formuleringer," siger Rikke Voergård-Olesen, der er talsperson for Arbejdsmarkedspolitisk Udvalg i LGBT Danmark.

Men det handler ikke kun om formuleringer. Det handler om hverdagen for rigtig mange mennesker.

"Kun 50 pct. af alle LGBT’ere er sprunget ud på deres arbejdsplads. I betragtning af, at vi betragter os som et meget ligestillet land, så er det en meget lille andel. Og hvis du tænker på, at mindst 10 pct. af danskerne er lesbiske, bøsser, biseksuelle eller transpersoner, så går der rigtig mange rundt på arbejdspladserne, som ikke kan være sig selv," siger Rikke Voergård-Olesen.

Den endelige aftale ventes at ligge klar mellem 1. marts og slutningen af april, hvor udspillet har været til urafstemning blandt industriens medlemmer.
 

BRANCHENYT
Læs også