Stærkt regnskab fra Manchester United

Det giver mulighed for på længere sigt at indkøbe nye spillere.

Ashley Young scorede et af målene, da Manchester United oplevede lidt succes igen med sejren på 3-0 over Cardiff. Men ellers har resultaterne i denne sæson ikke levet op til de store forventninger i klubben. Foto: Jon Super/AP

Den engelske storklub Manchester United leverede et stærkt fjerde kvartalsregnskab, og derfor vil klubben nu bruge sine penge på nye spillere, der skal hjælpe på klubbens dårlige placering i Premier League.

De regerende mestre fra Manchester United er kommet med fjerde kvartalsregnskab for 2013.

Det overrasker positivt, og derfor har næstformand, Ed Woodward, meddelt, at klubben på mellemlang sigt kan forvente, at de årlige lønninger stiger til over det historiske gennemsnit, eftersom klubben vil investere i holdet. Det skriver BBC News.

Omsætning steg med 11,6 pct.

Omsætningen steg samlet med 11,6 pct. til 122,9 mio. pund i forhold til samme periode i fjor, hvor det kommercielle salg steg med 18,8 pct. og tv-indtægterne blev øget med 18,7 pct.

Indtægterne fra sponsoraftaler steg med næsten 40 pct., eftersom at der blev indgået seks nye aftaler. Resultatet før skat og renter endte på plus 51 mio. pund, og det var 1,2 pct. mere end i forhold til samme periode sidste år.

Skuffende placering

Den flotte omsætning kan måske komme bag på nogen, da Manchester United i juni 2013 skiftede manager til David Moyes fra Alex Ferguson, der sad på posten i 26 år. Klubben ligger nemlig i øjeblikket på en syvendeplads og kan gå glip af en plads i UEFA’s Champions Leauge for første gang side 1995, skriver BBC News.

- Selvom klubben går glip af en Champions Leauge plads, så har klubben mange andre aktiviteter klar i sin pipeline, der kan kompensere for tabet af forbedrede Premier League tv-kontrakter og nye sponsoraftaler, siger Ed Woodward overfor BBC News i et interview.

Indtægterne kan svigte

Men det er professor Chris Brady fra Centre for Sports Business ved Manchesters Salford University ikke enig i.

Han siger til BBC News, at resultaterne i regnskabet er baseret på en tredjeplads i Premier League, at nå finalen i Champions League og kvartfinalen i FA Cuppen, hvor klubben på tidspunktet ikke holder målet i Premier League, er ude af FA Cuppen, og det ser skidt ud for hvad angår Champions League.

BRANCHENYT
Læs også