Sushi-kæde: Aftale vil betyde konkurs

Når andre kan have overenskomst, kan Letz Sushi vel også, mener 3F.

Konflikten mellem 3F og sushikæden Letz Sushi er gået i hårdknude. INGEMANN CARSTEN

Onsdag indledte 3F en konflikt med sushikæden Letz Sushi. Baggrunden er en mislykket forhandling omkring en overenskomst til suhsikædens ansatte.

Partner og direktør i sushikæden Louise Ertman Baunsgaard mener, at 3F’s bud på en overenskomst ikke er en mulighed, da den vil ødelægge virksomhedens økonomi.

Ifølge Louise Ertman Baunsgaard vil forslaget fra 3F koste virksomheden mellem 100.000 og 200.000 kr. om måneden og dermed sende Letz Sushi i konkurs i løbet af tre måneder.

"Jeg har 150 ansatte, som faktisk er rigtig glade for deres arbejde. Jeg bliver nødt til at tænke på dem. Det ville være useriøst af mig at underskrive en overenskomst, så vi ville blive nødt til at lukke om tre måneder," siger Louise Ertman Baunsgaard til epn.dk.

Blokade af sushikæden

Den udlægning kan man ikke følge hos 3F.

"Den overenskomst, som vi har tilbudt, er den, som vi har aftalt med arbejdsgiverforeningen. Det vil sige, at der er rigtig mange arbejdsgivere, der arbejder under denne overenskomst. De kan godt få det til at løbe rundt, så det kan Letz Sushi vel også," siger Jan Mathisen, som er næstformand i 3F Hotel og Restauration i København.

Letz Sushi er for nylig fusioneret med Jysk-koncernens sushikæde Dondon Sushi og har i dag 11 restauranter med cirka 150 ansatte i alt.

Konflikten med 3F eskalerede som skrevet i onsdags, da 3F indledte en blokade foran en af kædens restauranter. 3F forklarer, at de har varslet konflikten over for Letz Sushi og har fulgt de lovbestemte tidsfrister for at starte blokaden.

En udvikling, som direktøren i kæden ikke er glad for.

"Det er på ingen måde positivt. Det er naturligvis dybt frustrerende," siger Louise Ertman Baunsgaard.

Villig til at indgå aftale

Underbetaling af ansatte, ingen aften- eller weekendtillæg og krav om standby-vagter uden løn. Disse forhold var blandt årsagerne til, at 3F startede sagen med Letz Sushi sidste forår. 3F var blevet kontaktet af et uvist antal af Letz Sushis medarbejdere, som ønskede at få en overenskomst.

De ansattes mindsteløn skulle ifølge Louise Ertman Baunsgaard nu være sat op, så den er højere end overenskomstens mindsteløn. Det er ikke nok, lyder det fra 3F.

"Vi kan konstatere, at lønnen er blevet sat op, men det gør ikke, at vores krav om overenskomst bortfalder. For lønstigningen kan forsvinde igen i morgen med et penselstrøg, hvis der ikke er overenskomst. Det er jo kun fordi, at vi har lagt pres, at der er kommet de her forbedringer," siger Jan Mathisen.

Nye forhandlinger?

Louise Ertman Baunsgaard mener på trods af kritikken, at virksomheden har gode forhold.

"Overenskomst eller ikke overenskomst, så har vi fine forhold hos os. Jeg tror ikke, at du vil møde nogen internt hos os, der ikke synes, at vi har gode forhold. Og i forhold til mange af vores konkurrenter, har vi fantastiske forhold," siger Louise Ertman Baunsgaard.

Louise Ertman Baunsgaard understreger, at hun gerne vil indgå en overenskomst med 3F, så længe den er økonomisk bæredygtig for virksomheden.

3F siger, at man gerne vil fortsætte med at forhandle om en overenskomst med sushikæden. Spørgsmålet er, om og hvornår parterne når til enighed, så en overenskomst bliver en realitet.  

BRANCHENYT
Læs også