Hacker lænsede Silk Road for bitcoins

Online narkocentral er blevet hacket for virtuel valuta til tocifret millionbeløb.

Foto: AP

Hackerangreb med den omstridte virtuelle valuta, bitcoins, som mål har den seneste tid ramt flere børser, og nu er det også gået ud over den lyssky online-markedsplads Silk Road.

Business Insider rapporterer således, at en ukendt hacker har formået at lænse Silk Road, hvor det blandt andet er muligt at købe narko og våben anonymt, for alle sine bitcoins.

Det drejer sig angiveligt om små 4.500 bitcoins, som har en samlet værdi af 16 mio. kr.

Nyopdaget sårbarhed

Det er kun fire måneder siden, at den oprindelige udgave af Silk Road blev lukket af FBI, som i forbindelse med lukningen konfiskerede for 17 mio. kr. bitcoins.

Nu har Silk Road version 2.0 så også mistet al sin virtuelle valuta - bare ikke på lovlig vis.

"Vores indledende undersøgelser viser, at en handlende udnyttede en nyopdaget sårbarhed i bitcoin-protokollen til at tømme vores system for bitcoins," siger en anonym Silk Road-talsmand med dæknavnet Defcon.

Frygt for bobledannelse

Tidligere på ugen blev flere store bitcoin-børser ramt af lignende angreb, og Business Insider noterer da også, at det er den samme systemsårbarhed, der i disse tilfælde er udnyttet.

I forbindelse med hackersagen oplyser en talsperson fra Silk Road, at man nu vil ændre den måde, som bitcoins fremover overdrages fra køber til sælger.

Bitcoins bliver i flere kredse sat i forbindelse med lyssky forretninger, da flere kritikere mener, at den virtuelle valuta er som skabt til hvidvaskning af penge.

Der er også udbredt bekymring om en eventuel bobledannelse i valutaen, der har set massive kursstigninger i løbet af det seneste år.

BRANCHENYT
Læs også