Her skal du skifte fra F1-lån til fast rente

Nye beregninger viser, hvor meget renten skal hæves, før et fastrentelån betaler sig.

Foto: Sanne Vils Axelsen/Polfoto

Er det mest fordelagtigt at have et fastforrentet lån eller et 1-årigt variabelt forrentet lån?

Det spørgsmål er der sikkert mange boligejere, som stiller sig selv.

I øjeblikket er der 99.000 kr. at spare for en boligejer, der har lånt 1 mio. kr. i et F1-lån frem for et fastforrentet lån, hvis ellers den rekordlave rente fastholder sit niveau.

Men ifølge nye beregninger fra Nykredit er det ikke usandsynligt, at et lån med en fast rente på længere sigt viser sig som den rigtige løsning, skriver tv2.dk.

Stigning på 1,7 pct.

Økonom Sune Worm Mortensen forklarer, at det kræver en stigning i renten på 1,7 pct. over de næste fem år, for at et fastrentelån betaler sig.

Det vil nemlig skære 100.000 kr. af boligejernes restgæld ved at konvertere lånet.

"Hvis renten på fasteforrentede lån stiger fra de nuværende 3 pct. til 5 pct. inden for de næste fem år - og det kan bestemt ikke udelukkes - så vil fast rente pludselig være det billigste lån," siger Sune Worm Mortensen fra Nykredit til tv2.dk.

Hvis den nuværende rekordlave rente bliver fastholdt de næste fem år, vil det give en besparelse på 44.000 kr. i ydelse for boligejerne med flekslån.

Derudover ville flekslåneren kunne afdrage 55.000 kr. mere end boligejeren med fastforrentet lån, viser Nykredits beregninger.

F1-rekord kan slås

Nykredits seniorøkonom Matias Demant forklarede lørdag til Jyllands-Posten, at de 100.000 boligejere, der skal have refinansieret deres flekslån ved den kommende auktion, godt kan glæde sig, da man venter, at F1-lånet vil ende på 0,25 pct.

Hvis renten ender på disse niveauer, vil der være tale om et fald på 0,19 pct.-point for F1-lånet sammenlignet med resultatet fra samme auktion i 2011.

"Vi vil fortsat få meget lave renter, og det er ikke usandsynligt, at rekorden for F1-lån bliver slået," siger Matias Demant.

BRANCHENYT
Læs også