Så meget sparer du ved at leje naboens bil

GoMores nye koncept for biludlejning kan spare dig for 50 procent.

Du kan leje bil til næsten halv pris, hvis du lejer den af private bilejere. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

I sidste uge lancerede GoMore et biludlejningskoncept, der gør det muligt at leje bil af private. Samtidig kan bilejere tjene penge på deres bil, hvis den alligevel står og keder sig i garagen.

Og der er penge at spare for lejerne. Det viser en sammenligning med de traditionelle udlejningsfirmaer Europcar og Hertz. Vil du for eksempel leje en Ford Fiesta i en dag, kan du finde det på GoMore til 318 kroner inklusiv 150 fri kilometer. Hos Europcar og Hertz er prisen lidt over 670 kroner.

Sammenligner du andre bilklasser, tegner det samme billede sig. Der kan dog stadig være fordele ved at leje bilen hos et professionelt udlejningsfirma.

"Hvis den lejede bil bryder sammen, får lejeren bare en ny bil hos os. Og der er ingen tvivl i forhold til forsikringer. Samtidig er der altid nogle faste procedurer for at tjekke, om bilerne er klar til at blive lejet ud, som du ikke får, hvis du lejer privat," siger Mai-Britt Bonnesen fra Hertz Biludlejning.

Hun bakkes delvist op af FDM's forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.

"Typisk har udlejningsbureauerne de nyeste biler, og man ved, hvad man får. På GoMore får man jo familien Danmarks bil. Men jeg tror nu ikke, det er noget problem," siger han.

GoMore Biludlejning

Sådan fungerer det:

  • Bilejer opretter sin bil på Gomore.dk, indtaster lejepris og bilens ledighed
  • Lejer finder en bil i sit nærområde, booker den og betaler online
  • Nøgler overdrages til lejer på aftalt sted og tidspunkt
  • Lejer tanker bilen og afleverer den retur til udlejer
  • Lejer og udlejer kan give hinanden karakterer på Gomore.dk.

Hvad er inkluderet i prisen:

  • Kasko- og ansvarsforsikring (selvrisiko 5.500 kr.)
  • Vejhjælp
  • 150 km. pr. dag.
  • GPS (såfremt udlejer tilbyder det)
  • Guld bilvask på Q8 til halv pris

Mange flere biler

Selvom konceptet kun er en uge gammelt, har du allerede nu 370 biler at vælge imellem på GoMores hjemmeside. Og priserne starter fra 195 kr. per døgn.

Men med 370 biler i hele landet er der stadig lang vej, før konceptet kan fungere optimalt. For hvis man skal kunne regne med at finde en lejebil, hvor og hvornår man vil, skal antallet være langt større. Og GoMores ambitioner er da heller ikke tilnærmelsesvist nået endnu.

”Vi vil nå mellem 2.500 og 5.000 biler oprettet på sitet inden udgangen af 2014. Så vil der stå en bil på hvert gadehjørne i de større byer, som du kan leje billigt,” siger Matias Møl Dalsgaard, direktør hos GoMore.

Store fremtidsplaner

Målsætningen er ikke grebet ud af den blå luft, for folkene bag GoMore har set, hvordan konceptet vinder frem i store nationer som USA, Tyskland og Frankrig. Ifølge direktøren er Danmark langt bagefter, fordi det forsikrings- og lovmæssigt har været besværligt.

Men det er der styr på nu, og man behøver ikke at være bekymret for at udleje sin bil, da der er fuld forsikringsordning, hvis uheldet skulle være ude.

Selvom konceptet er helt nyt i Danmark, har GoMore allerede store planer for fremtiden. Hos vores skandinaviske naboer er fænomenet heller ikke særlig udbredt, og det har Matias Møl Dalsgaard tænkt sig at udnytte.

”Vi vil lancere sitet på flere sprog, så vi kan udvide til Skandinavien i 2014. Markedet er ret åbent i Skandinavien, så det vil vi forsøge at indtage,” siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Europcar.

Se GoMores nye koncept her

BRANCHENYT
Læs også