Er privatleasing noget for dig?

BMW satser nu mere på privatleasing med kortere bindingsperioder.

Privatkunder har i stigende grad efterspurgt leasingmuligheder hos BMW. Foto: Matthias Schrader/AP

Det tyske bilmærke BMW har haft droslet lidt ned på markedet for privatleasing.

Men nu satser BMW igen på at få flere privatkunder til at lease bilen.

Det sker med en større vifte af leasingtilbud med bindingsperioder ned til et år og førstegangsydelser fra 10.000 kr.

Vi droslede ned

"Lovændringen tilbage i 2012 betød, at privatkunderne fik en opfattelse af, at det slet ikke kunne betale sig af lease bilen. Det opgav vi at kæmpe imod, så vi droslede ned i et års tid.

Privatleasing
BMW's argumenter for at vælge privatleasing frem for køb af bilen:
  • Lav førstegangsbetaling
  • Fuldt overblik over biløkonomien
  • Service og garanti er indeholdt i ydelsen
  • Ingen risiko forbundet med bilens restværdi

Men nu efterspørger privatkunderne igen leasing, og derfor tilbyder vi de private kunder leasingperioder på 12, 24 og 36 måneder," fortæller Christian Schröder, der er administrerende direktør for BMW Financial Services.

"Der er mange kunder, der gerne vil prøve en BMW, men som ikke er helt sikker på, om leasing er noget for dem. De ved godt, at der er afskrivning på en bil, og når førstegangsydelsen er lav, betyder det ikke så meget for dem at betale lidt mere om måneden. Det er typisk også kunder, der gerne vil prøve en bestemt model," forklarer Christian Schröder.

Vækst på 10-20 pct.

"Andre kunder vil gerne have en ny og lækker bil, fordi de kører mange kilometer på motorvejen, og det er typisk dem, der vælger de 36 måneder. Det er også kunder, der ønsker den laveste omkostning per kilometer," siger Christian Schröder.

Han forventer, at BMW i år vil få en vækst på 10-20 pct., når det gælder privatleasing.

BMW tilbyder ikke leasing på hele modelprogrammet.

"Vi har cirka 210 modeller. Så alle kan ikke være med, men vi har udvidet antallet af leasingmodeller," forklarer direktøren.

En bil er noget, man bruger

BMW har tidligere forsøgt sig med delebiler ud fra en forbrugerfilosofi om, at at bilen i fremtiden snarere vil være en ressource, man forbruger, end en ting man ejer. Det er også en del af forklaringen på, at man nu igen tror mere på leasingbilerne.

Privatkunderne er også i overtal, når det gælder BMW's egne leasingaftaler.

"Fordelingen er cirka 60 pct. private og 40 pct. erhvervskunder. Men når det gælder hele leasingmarkedet, er det først og fremmest erhvervskunder, der leasen en BMW," siger Christian Schröder.

Priserne er klar

De månedlige leasingydelser begynder ved 3.595 kr. for en BMW 116d EfficientDynamics på en 36 måneders aftale. Her er førstegangsydelsen 25.000 kr. Hvis leasingperioden kun er 12 måneder, er førstegangsydelsen kun 10.000 kr. Til gengæld skal der betales 3.995 kr. per måned.

En BMW 428i Coupé kan leases for 12 måneder fra 7.495 kr. per måned med en førstegangsydelse på 35.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også