Er din netforbindelse hurtigere end naboens?

Tjek om du får den bredbåndshastighed, som du betaler for.

Via nye funktioner på Erhvervsstyrelsens bredbåndsmåler kan man nu tjekke forskellen på bredbåndshastigheden i alle dele af landet.  Screendump: bredbaandsmaaleren.dk

Siden 2010 har man kunnet måle sin bredbåndshastighed med Erhvervsstyrelsens bredbåndsmåler. Nu har måleren fået nye funktioner, så man kan sammenligne sin egen bredbåndshastighed med andres på et interaktivt kort.

De nye funktioner åbner også op for muligheden for, at man kan se gennemsnitshastigheden på lands-, kommune- og postnummerniveau. Man kan også se de målte hastigheder fordelt på udbyder og forskellig bredbåndstype.

Med måleren kan du altså tjekke, om du får den bredbåndshastighed, som du betaler for hos udbyderen. 

"Et bedre overblik giver forbrugerne bedre mulighed for at træffe et oplyst valg om deres bredbåndsabonnement," siger Brian Wessel, som er kontorchef i Erhvervsstyrelsen, til epn.dk.

Målet er øget konkurrence

Målet med bredbåndsmåleren er at skabe en større gennemsigtighed for forbrugerne og en øget konkurrence mellem udbyderne.

På mange af bredbåndsleverandørernes hjemmesider kan man også teste sin bredbåndshastighed. Det tyder på en generel vilje til åbenhed fra udbydernes side. Så er der overhovedet behov for den opdaterede måler fra Erhvervsstyrelsen?

"Med de nye funktioner skaber vi konkrete tal for hele landet. Det er der ikke andre, der gør. Ved hjælp fra bruger får vi skabt klarhed over, hvad der konkret leveres, og af hvem det bliver leveret rundt omkring i landet," siger Brian Wessel.

Måleren bliver brugt flittigt af danskerne. I øjeblikket foretages der dagligt omkring 4.000 målinger.

Mål din bredbåndsforbindelse her.

BRANCHENYT
Læs også