Kürstein: Mangfoldig ledelse fører til det geniale

I Radiometer er mere end halvdelen af ledelsen kvinder. Ifølge direktøren Peter Kürstein giver mangfoldigheden bedre resultater.

Radiometers adm. direktør Peter Kürstein. Foto: Mik Eskestad

Imens andre selskaber arbejder intenst og intensivt på at få flere kvinder ind i ledelsen, kan adm. direktør Peter Kürstein, Radiometer,  læne sig roligt tilbage i sin direktørstol hos Radiometer. Her er mere end halvdelen af ledelsen kvinder.

MedWatch har tidligere haft fokus på kvinderne i medicinalbranchen, hvor ingen af de danske børsnoterede life science selskaber, som netop har aflagt årsregnskab, har overvægt af kvinder i ledelsen.

Ved Radiometer, som ikke er børsnoteret, er fem ud af ni i ledelsen kvinder. Peter Kürstein fortæller, at det er en del af Radiometers værdigrundlag at have mangfoldighed i virksomheden, men samtidig afviser han, at kønnet på ansøgeren spiller en rolle til jobsamtalen.

”Der er overhovedet ingen forskel på kvinder og mænd. Den eneste forskel er, at nogle ansøgere er dygtige og nogle er ekstrem dygtige,” siger Peter Kürstein.

 Life science trækker kvinder ind i ledelsen 

Mangfoldighed skaber genialiteter

Peter Kürstein fortæller, at han i sin tid insisterede på at få konstruktiv mangfoldighed ind som en kerneværdi i selskabet.

”Det kommer af, at vi eksporterer 99 procent af det, vi laver. Det vil sige, at vi er en global virksomhed, der skal færdes alle mulige steder. Så i vores mindset er vi nødt til at kunne rumme forskellige kulturer. Derfor synes jeg, at det er naturligt, at det også afspejler sig i ledelsen af virksomheden – og i det hele taget alle steder,” siger Peter Kürstein.

Når der skal sammensættes teams hos Radiometer, leder de efter folk, der er forskellige. For så føler Peter Kürstein, at de dækker forskellige kompetencer bedre.

”Hvis man prøver at sammensætte en gruppe af ens mennesker med samme værdier, så kan det da godt være, at det er lettere at lede dem, fordi de ikke vil skændes så meget. Men de kommer aldrig med noget, som er så genialt, som hvis du havde en mere alsidig gruppe,” siger Peter Kürstein.

BRANCHENYT
Læs også