Analytikeres dom: Facebook er i knæ

"Vanvittigt" milliardopkøb afslører Facebooks desperation, lyder dommen fra flere sider.

Facebook er i knæ, det beviser købet af WhatsApp, mener ledende analytiker hos konsulenthuset Enderle Group. Efter Facebook tirsdag aften offentliggjorde sit køb af WhatsApp til 19 mia. dollar. har flere analytikere været ude og melde, at beløbet er vanvittigt og viser, at verdens største sociale netværk er i en desperat situation efter manglende interesse hos dets brugere.

Det skriver det amerikanske nyhedsmedie Cnbc.

- Det er vanvittige penge de har givet for WhatsApp. Jeg tror seriøst de har betalt for meget for selskabet, og det beviser, de er desperate. Grundet den store brugerflugt hos Facebook er ledelsen så bekymret, at de forsøger med opkøb af virksomheder, der har brugere, for at få sit eget brugerantal op, siger ledende teknologianalytiker, Rob Enderle, hos konsulenthuset Enderle Group i et interview med det amerikanske nyhedsmedie.

Det største køb nogensinde

Facebooks køb af WhatsApp er selskabets største erhvervelse til dato, der med et hug gør det 1 mia. dollar store opkøb af Instagram til en bagatel.

- WhatsApp vil gøre vores eksisterende chat- og messenger tjenester bedre, og vi vil derfor blive ved med at investere i både WhatsApp og Facebook Messenger, skrev administrerende direktør for Facebook, Mark Zuckerberg, onsdag aften på sin blog.

Dermed kommer Facebook ind på det mobile messenger markedet, som selskabet har prøvet på et stykke tid, hvor det sidste år prøvede at købe det såkaldte proprietære instant messaging-program Snapchat for 3 mia. dollar, men tilbuddet blev afvist, skriver Cnbc.

Beskeder uden regning

WhatsApp er en app, som på tværs af platforme giver mulighed for, at udveksle beskeder uden at skulle betale for SMS. Virksomheden har i dag mere end 450 mio. aktive månedlige brugere på verdensplan, hvor 70 pct. af disse er aktive dagligt.

Selskabet har været meget forsigtigt i sin tilgang til indtjening, og derfor tager det heller ikke penge for sin service det første år for den enkelte bruger, hvorefter der opkræves et årligt abonnement på 1 dollar.

Det 19 mia. dollar store opkøb vil blive betalt i kontanter og Facebook-aktier.

BRANCHENYT
Læs også