Pengene er væk hos aktiespecialist

Økonomisk går det ikke så godt for Økonomisk Ugebrev. I 2013 blev egenkapitalen tabt.

Aktiespecialist har tabt egenkapitalen. Foto: Colourbox

Økonomisk Ugebrev udsender ugentligt gennem to datterselskaber tre nyhedsbreve om henholdsvis finans, aktier og bestyrelser. Nyhedsbrevene indeholder nyheder, råd og anbefalinger om de tre temaer.

Men resultatet er ikke rosenrødt. Økonomisk Ugebrev kom ud af 2013 med et underskud på 835.504 kr. I datterselskabet Nyhedsbrev for Bestyrelser, som udgiver nyhedsbrevet om bestyrelser, landede man på et underskud på 235.984 kr., mens AktieUgebrevet endte på et underskud på 88.631 kr.  

”Vores omkostninger er steget”

Blå bog: Morten W. Langer
  • Ansvarshavende chefredaktør på Økonomisk Ugebrev, AktieUgebrevet og Nyhedsbrev for Bestyrelser
  • Cand. Polit. fra Københavns Universitet
  • Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole
  • Har i de seneste 25 år arbejdet som erhvervsjournalist
  • Holder foredrag og underviser om erhvervsliv og finans

Antallet af abonnenter er faldet. Og organisationen er ekspanderet, hvilket har kostet penge, forklarer Morten W. Langer, som er ansvarshavende chefredaktør på alle nyhedsbreve til epn.dk.

”Vores omkostninger er steget ret meget, og det kræver jo øgede indtægter. Hvis vi havde bibeholdt den samme organisation og de samme lønomkostninger, så havde det set betydeligt bedre ud,” siger Morten W. Langer.

Han understreger, at der var overskud på selve driften, dog ikke så meget, som man selv havde ventet, men at underskuddet skyldtes nedskrivning af udskudt skat og afskrivninger.

Et bedre resultat?

Spørgsmålet er, hvordan den tabte egenkapital skal reetableres. På kort sigt bliver der ikke planlagt en kapitalforhøjelse. Pengene skal hentes ind gennem en øget indtjening.

”Vi forventer, at vi kommer ud med et betydeligt bedre resultat i år. Vi arbejder løbende på at forbedre vores nye salgsorganisation, og det går fremad på den front,” siger Morten W. Langer.

Men hvad hvis faldet i abonnementer fortsætter?

”Det sker ikke,” fastslår Morten W. Langer.

BRANCHENYT
Læs også