Jysk fornuft og globale visioner

Michael Hannibal er CEO for Siemens offshore. I det daglige navigerer han i et fagligt farvand med teknologiske udfordringer og med en vision om flere havmøller som fast pejlemærke.

Planen er, at havvindmøller i fremtiden skal være det oplagte og økonomisk fornuftige valg blandt energiformer.  Men der er udfordringer i vente.

Da Michael Hannibal i 1995 stod som nyudklækket stærkstrømingeniør fra Aarhus Universitet, vidste han ikke, at fremtiden bød på en toppost hos Siemens. Mere klart var det, at interessen for energi- og kraftværksektoren ikke kunne undertrykkes sammen med en uforklarlig interesse for det våde element.

»Det er svært at svare på, hvordan jeg helt præcist landede i offshore-branchen. Men der er ingen tvivl om, at jeg altid gerne har villet være ingeniør. Da jeg var en ung knægt, interesserede jeg mig for stærkstrøm og højspænding, og allerede i min tid hos ABB begyndte jeg at arbejde i offshore-branchen og senere med vind. Jeg har altid sejlet meget og startede i optimistjolle og endte med landsholdsejladser i større joller. Der har altid været et eller andet, som har draget mig mod vandet,« forklarer han...

BRANCHENYT
Læs også