Jagten på olien fortsætter

Danmark har i mange år hentet olie i Nordsøen. Men det bliver stadig sværere at indvinde de gyldne dråber, og det er derfor nødvendigt med nye teknologier, hvis det danske olieeventyr skal fortsætte.

Mærsk-boreplatformen i Nordsøen henter dagligt store mængder olie op fra undergrunden, men det bliver sværere og sværere at få fat i de dyre dråber. Foto: Højteknologifonden Jagten på de sorte dråber fortsætter, men det er nødvendigt med ny teknologi, hvis det danske olieeventyr skal fortsætte. Foto: Højteknologifonden

Den første olie blev hentet op af den danske del af Nordsøen i 1972. I 2004 toppede produktionen, og den er siden faldet med 40 pct. Spørgsmålet lyder derfor, om det danske olieeventyr er på hastig retur, eller om de danske boreplatforme fortsat vil pumpe råstoffer op af undergrunden i fremtiden?

Ifølge en nye rapport fra brancheorganisationen Olie Gas Danmark er problemet ikke, at Nordsøen er ved at løbe tør for olie. Tværtimod. Nye tal fra Energistyrelsen viser, at der er et potentiale på yderligere 1,4 milliarder flere tønder olie end tidligere forventet i den danske del af Nordsøen. Det tal har Olie Gas Danmark regnet på i deres rapport:..

BRANCHENYT
Læs også