LinkedIn revses for at angive spøgelsesbrugere

Populært socialt netværk kritiseres for at foreslå kontakter, der slet ikke er på LinkedIn.

It-udvikler hos LinkedIn, Greg Leffler, arbejder uden for selskabets kontor i Mountain View, Californien. Foto: Noah Berger/AP

Det er efterhånden blevet hverdagskost, at sociale medier som Facebook og Twitter scanner dine kontakter for at finde andre brugere, du måske også kender.

For en række brugere går "folk, du måske kender"-funktionen på det erhvervsorienterede sociale netværk LinkedIn imidlertid over stregen.

LinkedIn foreslår nemlig ikke kun personer, som er oprettet som LinkedIn-brugere. Sitet angiver også personer, der - maskeret som aktive brugere - i stedet får en email, hvori du foreslår dem at oprette sig på LinkedIn, hvis du klikker "tilføj til netværk".

Det skriver teknologisitet The Verge.

Foreslog afdød tante

Ifølge The Verge er det ikke til at vide, når du prøver at tilføje en forbindelse på LinkedIn, om vedkommende i forvejen er oprettet som bruger.

Med andre ord er en række af de kontakter, du ser i listen over folk, du måske kender, ikke-eksisterende spøgelsesbrugere.

Robin Fisher er blandt de LinkedIn-brugere, der er rasende over det sociale netværks fremgangsmåde.

På sin Google+-konto fremviser han et eksempel på, hvordan LinkedIn i hans øjne vildleder sine brugere til at øge sidens antal af brugere.

Blandt foreslagene til nye kontakter har LinkedIn fremhævet hans afdøde tante, som med Fishers ord "knap forstod sig på emails og da slet ikke på LinkedIn".

Markant vækst

En lang debattråd om emnet på LinkedIns eget forum indikerer, at Robin Fisher langt fra er den eneste frustrerede bruger.

The Verge noterer, at man kan undgå kontakter via email ved at slå det fra i sine sikkerhedsindstillinger.

LinkedIn har i øjeblikket 277 mio. brugere på verdensplan og har de seneste år oplevet markant vækst.

Midtvejs gennem 2013 havde LinkedIn 239 mio. brugere, hvilket var en stigning på 37 pct. i forhold til et år tidligere.

BRANCHENYT
Læs også