Ny Google-telefon kan kortlægge verden i 3D

Googles nye Projekt Tango består af en smartphone, der kan lave omgivelserne til 3D-kort.

Foto: Google

Det kan ikke være gået manges næser forbi, at Google har for vane at søsætte projekter, der sætter nye standarder inden for teknologien.

Googles intelligente briller, Google Glass, bliver sat til salg senere på året, og projekter som selvkørende biler og globalt internet fra luftballoner kommer også fra teknologigiganten.

Tidligere på ugen præsenterede Google så sit nyeste påfund under titlen 'Projekt Tango', der blandt andet består af en Android-smartphone, som kan skabe 3D-kort af de omgivelser, brugeren befinder sig i.

Verden ender ikke ved skærmkanten

Prototypen af den nye Google-telefon indeholder en række sensorer og et kamera, der kan skabe over 250.000 3D-målinger i sekundet.

Det gør telefonen i stand til hurtigt at opdatere omgivelserne i realtid, som brugeren af telefonen bevæger sig.

Ifølge folkene bag forventes kommende apps til telefonen at inkludere kortlægning af indendørs omgivelser, hjælp til synshandicappede, så de kan navigere i ukendte terræn uden hjælp, samt nye former for spil.

"Vi er fysiske væsener, der lever i en 3D-verden. Alligevel antager vores mobile enheder, at den fysiske verden ender ved kanten af skærmen. Målet med Projekt Tango er at give mobile enheder en menneskelig forståelse af rum og bevægelse," siger Johnny Lee, projektleder fra Google.

Prototype til app-udviklere

Google vil i første omgang uddele 200 prototyper af sin nye telefon til udvalgte app-udviklere, som ønsker at udvikle nye applikationer til telefonen.

Dermed fortsætter Google sin tradition med at få sine produkter ud til omverdenen, inden de er færdigudviklede, for at få en bedre idé om, hvordan teknologien kan optimeres.

Er man app-udvikler og har en god idé til, hvad Googles kommende telefon skal kunne, kan man ansøge om at få fingre i en af de 200 prototyper i bunden af denne side.

Google lagde tidligere på ugen en tre minutter lang video om Projekt Tango op på Youtube, der kan ses her.

BRANCHENYT
Læs også