Telia fordobler 4G-hastigheden

Kunderne vil kunne opleve de højere hastigheder fra begyndelsen af april.

Illustrationen viser, hvor det vil være muligt at opnå en 17-71 Mbit/s hastighed efter omlægningen. Illustration: Telia

Dobbelt hastighed og den halve downloadtid.

Det vil som udgangspunkt være konsekvensen for Telia og Telenors mobilkunder, når teleselskabet i næste uger begynder at skrue op for hastigheden i 4G-nettet.

Den øgede hastighed vil gøre det hurtigere at surfe på nettet med smartphones, tablet eller laptobs, når det sker via det mobile netværk.

De to teleselskaber, der nu deler netværk, har fået mere plads på 4G-nettet ved at udnytte kapacitet, der indtil nu har været reserveret 2G-nettet.

En bedre oplevelse

"Det betyder, at det hele går hurtigere på nettet. Hastighed og kapacitet betyder især meget for oplevelsen, når brugerne håndterer store filer eller streamer video fra nettet," fortæller Christoph Nørgaard, der er privatkunde-direktør hos Telia.

Ændringen betyder, at download-hastigheden øges fra 8-35 Mbit/s til 17-71 Mbit/s i hovedparten af selskabernes 4G-netværk, der nu dækker 75 pct. af befolkningen.

Telia vil ikke give noget bud på, hvad en typisk download-hastighed vil være. Det afhænger dels af lokale forhold og dels af, om brugerne har en ny eller en ældre smartphone. Nye bygninger i beton og glas kan dæmpe hastigheden. Det samme kan selv blade på træerne, lyder begrundelsen fra Telia.

Flere får højere hastighed

Selskabet har hidtil tilbudt størst kapacitet omkring de store byer og de store hovedfærdselsåret, men omlægningen vil betyde, at flere kunder får glæde af den større hastighed.

"Telenor og Telia deler netværk, så selvfølgelig kommer de højere 4G-hastigheder også kunder hos Telenor til gode. Forbedringerne gælder naturligvis også kunder i vores datterselskab BiBoB," siger Kim Andersen, der er chef for netværksdrift hos Telenor.

"Det giver rigtig god mening at optimere kapaciteten i netværket, og når stort set alle i dag har smartphones og bruger data, skal nettet selvfølgelig følge udviklingen. Vi vil gerne tilbyde et fremtidssikret net," tilføjer Christoph Nørgaard.

Telia har allerede testet de højere hastigheder på Bornholm, og i resten af landet gennemføres ændringerne i løbet af næste uge. Man begynder natten mandag i Nord- og Midtjylland, tirsdag på Sjælland og onsdag på Fyn og det sydlige Jylland.

Teleselskaberne understreger dog, at kunderne først i begyndelsen af april reelt vil kunne mærke den større hastighed.

BRANCHENYT
Læs også