DFDS fik overskud på 350 mio. kr.

DFDS fik et overskud før skat i 2013 på 350 mio. kroner.

DFDS har haft skarp fokus på deres kunder, hvilket bl.a. er skyld i det gode regnskab fra 2013, udtaler DFDS’ administrerende direktør Niels Smedegaard. Foto: DFDS

DFDS fik et overskud før skat i 2013 på 350 mio. kr., mod 146 mio. i 2012. Omsætningen steg til 12 mia. kroner, hvor den året forinden lå på 11,7 mia. kroner, viser regnskabet.

”Fremgangen er opnået gennem dels skarpt fokus på kunderne, som har styrket vores markedsandele, dels vores vedvarende effektivisering af driften. Vi har nydt godt af vækst på Nordsø-markedet, men lidt lavere aktivitet i Rusland reducerede mængderne på Østersøen. På den engelske Kanal forbedrede vi resultatet, men området udgør fortsat en stor udfordring,” siger DFDS’ administrerende direktør Niels Smedegaard.

Rederiet opnåede sidste år en fremgang i driftsresultatet (EBITDA) på 11 procent 1.213 mio. kr. før særlige poster.

Forventninger til 2014

”DFDS står stærkt– både økonomisk og strategisk, selv om væksten på vores markeder forventes at forblive lav, og konkurrencepresset uændret vil være hårdt. Vi vil arbejde videre med at skabe synergier ved at udvide vores europæiske netværk gennem køb af virksomheder i 2014. Vores fokus på forbedringer og effektivisering fortsætter med fuld styrke,” siger Niels Smedegaard.

Omsætningen forventes at stige med omkring 6 procent, hvoraf de to procent-point er helårseffekten af virksomhedskøb i 2013.

Driftsresultatet (EBITDA) forventes at blive på mellem1.250-1.400 mio. før særlige poster.

Resultatet vil i 2014 dog fortsat være påvirket negativt af driften på Kanalen, uanset de engelske konkurrencemyndigheders endelige afgørelse i maj.

Rederiet regner med at investere for godt en milliard kroner i løbet af i år.

Læs DFDS regnskab her.

BRANCHENYT
Læs også