Profil får comeback i mæglerbanchen

Tidligere kommunikationschef i Home skal sikre fremgang i mæglerkæde.

Preben Merrild Angelo gør come back i ejendomsmæglerbranchen, nu som øverste chef.

"Vi er vokset, selv om vi ikke har haft en rig onkel, og nu vi vil være endnu større."

Sådan forklarer bestyrelsesformand for Realmæglerne, Søren Hougaard, ansættelsen af Preben Merrild Angelo som ny direktør.

Preben Merrild Angelo får dermed et bemærkelsesværdigt comeback i ejendomsmæglerbranchen, en branche han forlod i 2006, da han blev direktør for Kop og Kande-kæden. Indtil da var han i en årrække en markant informationschef for Home-kæden.

Realmæglerne

Realmæglerne Holding A/S med kæderne ”Realmæglerne” og ”Bolig One” er landets femte største formidler af ejerboliger

Der er indtil videre tilknyttet 126 mæglere.

Virksomheden er 100 pct. partnerejet og ledes efter decentrale principper

Hovedkontoret ligger i Brøndby.

Han begynder sit nye job i Realmæglerne senest til september, hvor han overtager jobbet efter Niels Brandt, der går på pension efter 14 år som direktør.

Kæder svære at styre

Preben Merrild Angelo har ikke beskæftiget sig med ejendomsmæglerbranchen siden, og er i øjeblikket ansat som direktør for tøjmærket, Bertoni.

Men det er netop hans erfaring med forretningskæder, der har sikret ham et comeback i ejendomsmæglerbranchen.

"Vi er en selvstændig kæde med frie forhold. Ejendomsmæglerne er med her, fordi de kan lide det. Kan de ikke, kan de bare gå deres vej. Det kan være en enorm udfordring for direktøren at styre en sådan kæde, der kan virke ustyrlig ind imellem," siger Søren Hougaard til epn.dk.

Netop ustyrligheden blandt medlemmerne beskriver bestyrelsesformanden som kædens største udfordring.

"Det er både en styrke og en svaghed. At få en sådan kæde til at hænge sammen er ikke nødvendigvis let."

Farverig personlighed

Som kommunikationschef i Home markerede Preben Merrild Angelo sig som en af branchens mest farverige personligheder. Samtidig var han med til at indføre nogle standarder i Home, der betød, at kæden udsendte regelmæssige og underbyggede analyser.

Og det er netop de egenskaber, Realmæglerne er gået efter, understreger Søren Hougaard.

"Preben Merrild Angelo er udadvendt, sprudlende og passioneret. Det kan ejendomsmæglerne godt lide, at deres direktør er. Men man skal ikke tage fejl af det impulsive antrit, for bagved ligger en dyb kommerciel forståelse, og det har vi også brug for," siger Søren Hougaard, der ikke selv er ejendomsmægler, men professor på CBS.

Og udfordringerne er mange.

"Vi lever i en dramatisk tid, hvor kortene i den finansielle sektor bliver fordelt på en helt anden måde senest med Jyske Banks køb af BRFkredit."

Vil vokse yderligere

Men ansættelsen er et udtryk for, at Realmæglerne vil vokse yderligere.

"Vi har en ambition om at gå efter en væsentlig større markedsandel især i de større byer. Vi vokser i forvejen, selv om vi ikke har en rig onkel, og det vil vi blive ved med," fastslår Søren Hougaard.

Indtil videre fortsætter Niels Brandt som direktør og efterfølgende vil han være tilknyttet Realmæglerne i en periode.

"Niels Brandt har stået på broen i 14 år og har gjort et eventyrligt godt job for den her virksomhed. Han vil stå til rådighed for os og, trapper ned det næste år," lyder det fra Søren Hougaard.

BRANCHENYT
Læs også