Kæmperabat gør BMW-elbil opnåelig

Elbilen BMW i3 kommer alligevel til Danmark i to udgaver.

BMW i Danmark tager nu elbilen i3 hjem både som ren elbil og i såkaldte Range Extender-udgave. Foto: BMW

Den tyske bilproducent BMW  kan mod forventning alligevel tilbyde sin elbil i3 med såkaldt udvidet rækkevidde i Danmark.

BMW havde egentlig opgivet at tage bilen til Danmark med udsigt til en pris på 800.000 kr.

Men det officielle forbrug på 166,7 km/l giver så stor en rabat, at bilen nu kommer til Danmark med priser fra 335.600 kr. Elbilerne lanceres i maj.

Skat har nikket ja

BMW i Danmark oplyste allerede tilbage i sommeren 2013, at i3-modellen som ren elbil ville komme til Danmark i løbet af foråret 2014 til priser fra 282.000 kr.

Men dengang turde BMW ikke håbe på den store rabat på registreringsafgiften. Nu har Skat imidlertid sagt god for, at BMW i3 i den såkaldte Range Extender-udgave også er berettiget til den store rabat, fordi bilen kører så langt på literen.

I modsætning til den rene elbil har Range Extender-udgaven en lille tocylindret benzinmotor, der kun har til formål at producere strøm til batteriet. Bilen er derfor hele tiden drevet af strøm.

Rabat nærmer sig 600.000 kr.

Bilen har en benzintank på ni liter, og dermed udvides bilen rækkevidde til 240-300 km. Den rene elbil har en rækkevidde på 130-160 km.

"Nu har myndighederne sagt godt for, at at forbruget på 166,7 km/l berettiger til en stor rabat i registreringsafgiften. Rabatten nærmer sig 600.000 kr., og dermed kommer bilen ned i en pris, som er acceptabel i Danmark," fortæller Mette Lolholm fra presseafdelingen hos BMW Danmark.

BRANCHENYT
Læs også