Peugeot lokker med lav udbetaling

Nu kan du lease en ny bil med kun en månedlig ydelse i udbetaling.

Peugeot lokker nu med lav udbetaling på leasingbiler. Foto: Peugeot

Det franske bilmærke Peugeot sænker nu overliggeren for udbetaling ved privatleasing.

Det sker for at vinde kunder i den igangværende kamp om nybilskøberne. Konkurrenter som Volkswagen, Ford og BMW er allerede i gang med forskellige leasingtilbud.

Udbetaling - eller engangsydelse - ved privatleasing har traditionelt ligget fra 15.000 kr. og opefter, men nu går Peugeot Danmark ud med en engangsydelse på kun 2.795 kr. Det er også den laveste månedlige ydelse for at lease en Peugeot 308 med 15.000 km. om året.

Det skal være nemt

Peugeot har oplevet en øget interesse for privatleasing, og tal fra De Danske Bilimportører viser, at andelen af privatleasede biler fra årsskiftet og frem til 23. februar er mere end fordoblet i forhold til året før.

"Tallene bekræfter en stigende samfundstrend med bekvemmelighed som nøgleord. Privatleasing gør det ikke alene nemt at erhverve sig en ny bil, det tilbyder også budgetsikkerhed og tryghed.

Det vægter forbrugerne højt, fordi man ikke skal bekymre sig om værditabet og besværet med at sælge bilen igen," lyder det fra Kenneth Hansen, der er administrerende direktør for Peugeot Danmark.

Leasing i 18 måneder

Peugeot lancerer også en 18 måneders leasingperiode, og for de 2.795 kr. om måneden kan man blive kørende i en Peugeot 308 1,6 HDI med udstyrsniveauet Active.

"Men den lave udbetaling er det ikke længere nødvendigt at låne penge i banken, og man binder ikke en stor sum penge i en bil, som man skal aflevere igen. Vi har valgt en 18 måneders leasingperiode, da det giver kunderne mulighed for at få en ny bil for et lavere beløb," tilføjer Kenneth Hansen.

FDM: Det ligner et godt tilbud

Hos bilistorganisationen FDM betegner privatøkonom Allan Skytte Christensen umiddelbart udspillet fra Peugeot som et godt tilbud. Det sker dog med tilføjelsen, at man lige skal tænke sig om, før man hopper ud i det.

"Som udgangspunkt er det jo godt med en lav engangsydelse, og leasing er godt for dem, der gerne vil køre rundt i en ny bil.

Men da leasingperioden også er kort, kan man sige, at man ikke skulle tage imod tilbuddet, hvis engangsydelsen ikke var lav. For når man regner engangsydelsen om til månedlig betaling, stiger den med en kortere leasingperiode," forklarer Allan Skytte Christensen.

Tænk frem på den næste bil

Han peger på, at man som bilkøber bør tænke en bil længere frem.

"En leasingperiode på 18 måneder er kort tid, og hvad gør man så, hvis der ikke er et godt tilbud, når de 18 måneder er gået?

Vi har traditionelt set leasingperioder på tre år. Vi har tidligere regnet med, at der gik tre leasingperioder på to ejerperioder. Bilister, der køber bilen, beholder den typisk lidt længere. Hvis man vil lease en bil for en kortere periode, bør man i hvert fald have gjort sig nogle tanker om, hvad der skal ske, når perioden udløber," tilføjer Allan Skytte Christensen.

BRANCHENYT
Læs også