Hospital vil knytte iværksættere til sig

Rigshospitalet arbejder på en plan om at knytte start-up firmaer tæt til hospitalet - de første firmaer er i pipeline.

Foto: Thomas Borberg

Små danske firmaer inden for life science får nu en enestående chance for at få foden inden for på Rigshospitalet. Hospitalet planlægger nemlig at koble start-up firmaer sammen med hospitalets egne innovationsfolk og medarbejdere for at udvikle nye løsninger og produkter.

Det siger udviklingschef på Rigshospitalet, Peter Aagaard Nielsen, til MedWatch:

”Vi har en idé om, at vi gerne vil knytte start-up firmaer tættere til Rigshospitalet med henblik på, at de får adgang til et relevant testmiljø.”

Planen, der står højt på dagsordenen hos mange mindre, innovative virksomheder, er en del af Rigshospitalets entreprenante satsning, kaldet IdeRiget. Det andet spor handler, som beskrevet på MedWatch tidligere, om at ruske op i indsigtsfulde medarbejderes iværksættertrang og give dem mod på at leve den drøm ud – i hvert fald et halvt år.

Virker det i praksis?

Om planen med start-up firmaer peger udviklingschefen på, at det er meget hensigtsmæssigt, at de små firmaer på den måde kan teste, om deres ”smarte løsninger også kan fungere i en klinisk hverdag.”

”Det er jo sørgeligt at have fundet på en rigtig god idé, og så er hverdagen på en sengeafdeling bare en anden, så løsningen ikke kan bruges,” konstaterer han og tilføjer:

”Hvis vi klistrer firmaerne på siden af Rigshospitalet, får vi lejlighed til at vores egne innovationsfolk kan spille sammen med eksterne folk, der også arbejder med innovation, og det mener vi kan fremme innovationskulturen på Rigshospitalet.”

Da hospitalet er finansieret af skatteborgernes penge, ”der jo ikke må vandre over i firmaer”, skal Rigshospitalet ifølge udviklingschefen nu have juraen på plads, før startskuddet til det nye projekt lyder.

”Og så skal vi have identificeret nogle virksomheder,” pointerer Peter Aagaard Nirlsen og tilføjer, at hospitalet allerede nu har nogle selskaber ”i pipelinen”.

BRANCHENYT
Læs også