Vi betaler 450 mia. kr. i skat

I denne uge ventes 3 mio. danskere at kontrollere årsopgørelsen.

Foto: Nationalbanken

De danske skatteydere skal for 2013 betale cirka 450 mia. kr. i indkomstskat og ejendomsværdiskat.

Det oplyser Skat efter en weekend, der foreløbig har givet cirka 1,5 mio. danskere svar på, om de skal have overskydende skat tilbage eller modsat betale efterskat.

Samtidig forventer Skat, at 3 mio. danskere i løbet af denne uge vil logge på Skats hjemmeside for at kontrollere årsopgørelsen.

Ventetid på op til en time

Den er officielt tilgængelig fra i dag, men i lighed med tidligere år åbnede Skat allerede i weekenden for årsopgørelserne, og det betød, at rigtig mange danskere i løbet af weekend sad i kø ved computeren for at logge ind hos Skat.

Alligevel er man hos Skat tilfreds med, at ventetiden maksimalt har været på op mod en time. Skat understreger dog samtidig, at der stadig må regnes med ventetid.

Samtidig har Skat fra i dag sat ekstra personale på telefonlinjerne.

Grønt eller rødt tal

I modsætning til tidligere har Skat i år fornyet visningen af årsopgørelsen, at skatteydere, der skal have overskydende skat tilbage, kan se beløbet i grønt, mens tallet er rødt, hvis der skal betales efterskat.

"Med den nye visning af årsopgørelsen forsøger vi at give borgerne en hurtigt overblik over det, de helst vil have besked om: Skal de have penge tilbage eller skal de betale efterskat," siger Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen.

Han tilføjer, at den nye visning er lavet på baggrund af ønsker fra brugerne.

"Derfor er vi også spændte på, hvordan borgerne tager imod løsningen. Vi vil samtidig arbejde på at gøre visningen endnu bedre," tilføjer Jesper Rønnow Simonsen.

Læs også